rejmen Opublikowano 9 Lutego 2014 Opublikowano 9 Lutego 2014 Witam, od prawie miesiąca konsola a właściwie radio i panel klimy po zapaleniu silnika zaczyna buczeć i drgać. Ktoś może miał podobny problem? Akcja od 17s :
kamilosek181 Opublikowano 10 Lutego 2014 Opublikowano 10 Lutego 2014 no muszę przyznać że to buczenie to podejrzana sprawa bo drgania to raczej spowodowane są tym że panel nie jest dobrze dokręcony
monsiejowa Opublikowano 10 Lutego 2014 Opublikowano 10 Lutego 2014 Ja też nie moglem dojść dlaczego tak drga i trzeszczy. Niby wszystkie śruby dokręcone a po odpaleniu auta coś drga. Aż przypadkowo coś sprawdzałem pod autem w kanale i zobaczyłem lekko rozdartą siatkę elastycznego złącza wydechu. Po wymianie złącza wszystko ucichło. Nie wiem czy u Ciebie będzie to samo ale warto sprawdzić.
kamilosek181 Opublikowano 10 Lutego 2014 Opublikowano 10 Lutego 2014 No ale czy siatka miała by wpływ na to "buczenie" i drgania klimatronika? aż cieżko w to uwierzyć kolego.
wilku323 Opublikowano 10 Lutego 2014 Opublikowano 10 Lutego 2014 ja miałem podobne buczenie spowodowane niedokręconym panelem od otwierania szyb więc radze sprawdzić dokładniej te śrubki
ponczo Opublikowano 26 Lutego 2014 Opublikowano 26 Lutego 2014 W panelu od klimatyzacji (od tyłu panela) jest mały wentylatorek który potrafi tak brzęczeć/buczeć... Jak będzie ciemno to weź latarkę i poświeć w tą kratkę i powinieneś go ujrzeć jak się obraca Mimo, że nie włączasz panela od klimy to wentylatorek po chwili od włączenia zapłonu zaczyna się obracać U siebie miałem tak samo - kupiłem inny panel i przełożyłem wentylatorek i jest cisza
Rekomendowane odpowiedzi