Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czyszczenie baku i spuszczanie paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Pierwsze pytanie: może wiecie jak wyczyścić bak?

Macie jakiś łatwy i szybki sposób na spuszczenie około 30litrów paliwa z A4 B5 1,9TDI?

Opublikowano

ostatnio Panna zatankowała mi verwy lecz nie tej co trzeba :facepalm: spuszczałem przez pompe od środka wybrałem praktycznie do sucha :) a do czyszczenia chyba najlepiej będzie go zdemontować

Opublikowano
  • Autor

Nie ma tam żadnego otworu rewizyjnego? trzeba pompkę z baku wyjąć i podłączać na krótko?

Opublikowano
Nie ma tam żadnego otworu rewizyjnego? trzeba pompkę z baku wyjąć i podłączać na krótko?

dokladnie

Opublikowano

Jak ktos ma w baku pompke to ok... :whistling: W VP zadnej pompki tam nie ma, tylko smok i plywak

Opublikowano

albo pompką przez wlew paliwa spróbuj masz FWD więc kłopotu z przesadzeniem szlaucha nie powinno być :)

Opublikowano
  • Autor

czyli ze w moim afn nie ma pompki w baku? cholera bedzie sporo zabawy. Słyszałem żeby lepiej tego nie odkrecać z baku i i nie wyjmować bo niby coś tam się później rozreguluje.

Opublikowano
czyli ze w moim afn nie ma pompki w baku? cholera bedzie sporo zabawy. Słyszałem żeby lepiej tego nie odkrecać z baku i i nie wyjmować bo niby coś tam się później rozreguluje.

ze co :facepalm:

wez smialo demontuj pływak z baku zaznacz markerem ulozenie jedynie i w sio!!!

Opublikowano
  • Autor

No ok nie chce jakiegos kwasu narobić a jestem laikiem w mechanice

Opublikowano

Można ściągnąć wężyk przy filtrze paliwa i elektryczną pompką wyssać. Jednak jeżeli jest syf w zbiorniku to trzeba to zrobić przez pływak

Opublikowano

Ja taką operację przeprowadziłem w sobotę.Nie mam pompki w 1Z. Odkręciłem dekiel w bagażniku i pompką na baterie z allegro, wypompowałem prawie do zera paliwo.Później wymontowałem zbiornik. Przy moich zdolnościach manualnych i braku kanału operacja trwała jakieś 4 godziny. Zbiornik czyściejszy jak w nowym i zawory odpowietrzające przy okazji wymyte :)

Opublikowano

Podnieś tylną kanape, bedziesz widział pompke i tam możesz ją wymontować.