Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z kierunkowskazami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Mam dość nietypowy problem z kierunkowskazami. Objawy są takie że po włączeniu kierunkowskazu w lewo czy w prawo słychać tylko raz cyknięcie w przerywaczu i echo, światła kierunkowskazów w tym czasie ani nie mrugną. Czasami się zdarza, że mrugną ale to tak na 1/10 sekundy. Wymieniałem przerywacz na inny, a także sprawdzałem swój w innym autku i okazuje się dobry także wina to przerywacza nie jest (ani cewki w przerywaczu). Wymieniałem również manetkę kierunkowskazów, dalej to samo. Jedyny objaw jaki zauważę, że jak odepnę zasilanie akumulatora i po chwili po załączeniu raz zaświeci a potem znowu to samo. Wcześniej miałem taki objaw, że kierunkowskazy się zawieszały (lampki cały czas świeciły zamiast mrugać). Problem występuje tylko i wyłącznie z kierunkowskazami. Awaryjne działają bez zarzutu.

Czy miał ktoś może podobny problem? Czy jest po drodze jeszcze jakiś układ elekryczny może?

Pozdrawiam.

Opublikowano

A diagnostyka komputerowa VAG, VCDS?

Pokazuje jakieś błędy?

Przeważnie korozja styków na module.

Opublikowano
  • Autor

Vag nic nie pokazuje żadnych błędów... testy alarmu, awaryjnych, symulacji zderzenia itp przechodzą pomyślnie. Przeczyściłem i sprawdziłem miernikiem styki od przerywacza, manetki (była cała rozbierana styki czyszczone i smarowane), przerywacza jednego jak i drugiego, od bezpieczników również. Takie dziwne spostrzeżenie, jak załączam od razu to nie chce wogóle migać, jak odczekam jakiś czas to 2-3 razy mignie i znowu nie działa (tak jakby jakiś układ się przegrzewał i musiał "ochłonąć"...). Czy po drodze nie ma jeszcze jakiegoś przekaźnika czy cuś?

PS. A taka ciekawostka.... bo już 3-ci raz ładuję w tym tygodniu akumulator lecz, teraz nie mogę go w żaden sposób naładować, pokazuje zwarcie (wybija na prostowniku manualnym starym jak i cyfrowym) :shock3:

Możliwe że to od tego? zobaczymy... jutro zakupię nowy aku. bo ten już chyba na wykończeniu...

Opublikowano

Sprawdź wyłącznik awaryjnych i przekaźnik w nim. Możliwe że tam się coś podziało.

Opublikowano

Właśnie miałem pytać gdzie wymieniałeś ten przerywacz bo w tym roczniku powinieneś mieć go we włączniku awaryjnych. Zmienia się cały wyłącznik