Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z LPG - chceck engine po dłuższym staniu w korkach - szarpanie brak mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Witam problem się rozwiązał. Badaliśmy z gazownikiem dosłownie wszystko cewki, świece, kable itp. Padło na listwę wtryskiwaczy 1 i 2 wtryskiwacz był zawalony syfem od gazu i nie przepływało tyle gazu ile powinno stąd przy mocnym butowaniu check na 1 i 2 cylindrze. Listwe mam AC W01 BFC - czerwone, jeżeli macie podobne problemy to zdemontujcie listwe i przedmuchajcie ja WD i sprężonym powietrzem. Gazownik mowił że gaz na stacjach jest do du...y a tankowałem na orlenie shell statoil więc dziwne, że takie koncerny syf sprzedają.... Pozdro! :PB98::a4fan:

Opublikowano

A mówiem że może listwa.Zmień filtr gazu na jakiś porządny.Takie listwy jak valtek czy nawet AC W01 to zwykłe elektrozawory.Pomyśl w przyszłości na zmianę na hana lub baracuda.

A jeszcze jedno, pewnie twoja listwa jest w pozycji leżącej

Opublikowano

niski próg wydajności kata ma co najmniej 3 przyczyny

1 jezeli na pb jest wszystko ok bo to jedyny warunek mądrego zamontowania lpg to na bank wina:

a) złego ustawienia mieszanki lpg czyli wypadałoby skłonić się ku temu że za bogata

b)awaria jednej z sond lambda głównie sygnał z tej drugiej idzie jak nie wyrabia

c) zapchany kat tylko z tym bym sie wstrzymał i sprawdził punkty a i b

porada wykasuj błąd pojeździj na pb i sprawdz czy błąd wróci , założe się że nie wróci :wink: przełącz na gaz zrób około 50 , 80 lub 120 km i żółta kontrolka powróci:wink:

Opublikowano
  • Autor
A mówiem że może listwa.Zmień filtr gazu na jakiś porządny.Takie listwy jak valtek czy nawet AC W01 to zwykłe elektrozawory.Pomyśl w przyszłości na zmianę na hana lub baracuda.

A jeszcze jedno, pewnie twoja listwa jest w pozycji leżącej

Witam ! tak w pozycji lezącej, a to coś zmienia w przepływie gazu ? Gazownik mowił że te listwy są bardzo wydajne, myślałem o hana ale powiedział że szkoda kasy bo mają taka sama wydajność i na te moje wtryskiwacze jest gwarancja 2 lata a na hana od przebiegu km. chyba 15 tys jak sie nie mylę albo 20 jakoś tak. Jeżeli problemy powrócą to napewno zmienię listwę :) oby nie powróciły xD

---------- Post dopisany at 18:39 ---------- Poprzedni post napisany at 18:33 ----------

niski próg wydajności kata ma co najmniej 3 przyczyny

1 jezeli na pb jest wszystko ok bo to jedyny warunek mądrego zamontowania lpg to na bank wina:

a) złego ustawienia mieszanki lpg czyli wypadałoby skłonić się ku temu że za bogata

b)awaria jednej z sond lambda głównie sygnał z tej drugiej idzie jak nie wyrabia

c) zapchany kat tylko z tym bym sie wstrzymał i sprawdził punkty a i b

porada wykasuj błąd pojeździj na pb i sprawdz czy błąd wróci , założe się że nie wróci :wink: przełącz na gaz zrób około 50 , 80 lub 120 km i żółta kontrolka powróci:wink:

Witam ! co do kata to porobiłem testy na pb i nie było tego problemu pojawiał się jak wypadały zapłony na 1 i 2 cyl po dłuższym czasie, teraz jak przejechałem po naprawie LPG ok 200 Km to zero błędów na komie :) oby tak dalej :) Pozdro ! a kata sprawdzałem VAGiem najpierw test 1 sondy lambda block 034 a dalej test 2 sondy block 036 potem w block chyba 046 pojawia sie wynik cat not ok albo cat ok i wartoś w 2 polu stanu kata :) w block 032 mamy skłąd mieszanki paliwowo powietrznej w % im wartości oscylują blisko 0 % jest dobrze jezeli wartości są na +% to mieszanka uboga a jak na -% bogata :)Pozdrawiam