daro84.pl Opublikowano 19 Lutego 2014 Opublikowano 19 Lutego 2014 a ja mam butlę 53L, wchodzi 52L i w trasie robię więcej jak 500km:naughty: Jakim cudem lejesz prawie 100% obiętości
darko Opublikowano 19 Lutego 2014 Opublikowano 19 Lutego 2014 wyjęte zabezpieczenie z wielozaworu i wchodzi do pełna
walekpiter Opublikowano 19 Lutego 2014 Opublikowano 19 Lutego 2014 wg przepisow do zbiornika moze wejsc w maxie 80% ze wzgledu na zmiane objetosci gazu wedle temperatury otoczenia. Są gamonie ktorzy podginaja pływak i wchodzi prawie do pelna. Tylko, ze jak pier.....nie butla to nie bedzie co zbierac
darko Opublikowano 19 Lutego 2014 Opublikowano 19 Lutego 2014 jeśli przy LPG wszystko jest dobrze zrobione i nie ma żadnych nieszczelności to jest on bezpieczniejszy niż PB
barthek11 Opublikowano 19 Lutego 2014 Opublikowano 19 Lutego 2014 . Są gamonie ktorzy podginaja pływak i wchodzi prawie do pelna. Tylko, ze jak pier.....nie butla to nie bedzie co zbierac tylko że takich gamoni co podginają pływak jest w Polsce naprawdę sporo ale jakoś jeszcze nikomu nic nie wybuchło-...
Grzes A4 Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Opublikowano 19 Lutego 2014 Wszystko wszystkim ale lepiej nie kombinować i stosować się do zaleceń. Niczym się nie traci na tym tyle ze trochę wcześniej trzeba na stacje zjechać. Dla mnie najważniejsze że temat rozwiązany i wszystko ok z instalacją
pieciajek Opublikowano 19 Lutego 2014 Opublikowano 19 Lutego 2014 Grześ, wyjmij pływak i podegnij nieco to zostanie jakieś 10% obiętości do rozprężeń a co do butli to nie rozerwie jej , każda jest testowana sprężoną wodą pod ciśnieniem 200 atmosfer. Pomyśl że auto staje w płomieniach i jest na gazie, a butla rozgrzewa się nie do 30'C tylko do 100 powiedzmy to wiesz jakie jest ciśnienie wewnątrz? ogromne. A słyszałem kiedy że w wypadku spłonęło auto i wybuchła butla zabijając ludzi w pobliżu i zniszczyła wszystko w okół siebie??
Grzes A4 Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Opublikowano 19 Lutego 2014 O ziomus. Myślałem nad tym ale ani mi nie przybędzie ani nie ubedzue. A to da tylko 50 km więcej wiec szkoda sensu ale dziękuję za chęci:)
darek995 Opublikowano 19 Lutego 2014 Opublikowano 19 Lutego 2014 Po co ciągniecie tem temat skoro każda butla jest atestowana na 80% objętości dlaczego ? raz że zawór bezpieczeństwa dwa że to pojemość zbiornika tak jakby nalać tam wody, gaz nie jest wodą i pod ciśnieniem nie wejdzie tyle gazu bo jest to nawet nie możliwe bo gaz ma większą objętość. Odpowiedz tego tematu jest na 1szej stronie. Chcesz wyjeździć gaz do końca? zmniejszyć minimalne ciśnienie na sterowniku.
Grzes A4 Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Opublikowano 19 Lutego 2014 Ok temat rozwiązany dziękuję za pomoc myślę że możemy go zamknąć
Rekomendowane odpowiedzi