olpen Opublikowano 19 Lutego 2014 Opublikowano 19 Lutego 2014 Witam. Przedwczoraj wymieniałem tarcze/klocki i tarcze abs w audi a4 b5 1,8 125km. Okazało się ze cos abs zaczął się świecić raz znikał raz nie po jednym dniu abs zniknął przejechałem ok 6km i pod samym domem przy prędkościach 5-15km/h słychać bylo pompę abs jak by łapał i nagle hamulec wpadł w podłogę automatycznie brak płynu w zbiorniczku. Jest mokro na polu nie wiem gdzie ten płyn uciekł.Proszę o podpowiedzi gdzie szukać usterki i jak . pozdrawiam
Mauros88 Opublikowano 19 Lutego 2014 Opublikowano 19 Lutego 2014 szukaj po prostu po wezach przy zaciskach pierwsze wycieku. Widocznie ktorys waz strzelil.
olpen Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Opublikowano 19 Lutego 2014 zastanawia mnie ten abs czy pompa sie gdzieś nie uszkodziła itp ale od czego kurde..
Mauros88 Opublikowano 19 Lutego 2014 Opublikowano 19 Lutego 2014 Podlacz vaga wejdz w ABS i sprawdz bledy. byc moze podczac wymiany tarcz cos uszkodziles przy czujnikach ABS
olpen Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Opublikowano 19 Lutego 2014 wczoraj sie wpinałem i pokazywał tylko lewy tył błaąd czujnika ale tak jak mowie dzis przed awarja zaczęło wszystko śmigać i nagle hamulec padł . a vag mi nie pokaze gdzie usterka tzn gdzie płyn ucieka.
Dev Opublikowano 20 Lutego 2014 Opublikowano 20 Lutego 2014 Vag nie wskaze Ci usterki mechajicznej w temacie wycieku. Auto na podnosnik i szukaj
olpen Opublikowano 20 Lutego 2014 Autor Opublikowano 20 Lutego 2014 ok usterka namierzona okazało się ze to przewód w prawym przednim kole pękł. Dzieki za pomoc. Temat do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi