Tomek886 Opublikowano 20 Lutego 2014 Opublikowano 20 Lutego 2014 witam, ostatnio zauważyłem dosyć spore plamy pod autem na wysokości silnika, ciężko określić mi skąd tak naprawde pochodzą, po zapachu przypuszczam że to ropa, czy to oznacza że pompa wtryskowa do wymiany? dodam że wyciek zwiększa się na postoju na odpalonym silniku, po zgaszeniu chwile jeszcze ścieka po osłonie i ustaje. Proszę o jakieś podpowiedzi co to może być.. z góry dzieki
pastaldo Opublikowano 20 Lutego 2014 Opublikowano 20 Lutego 2014 Uszczelnienia pompy mogły puścić. Może tylko pod nastawnikiem to wtedy masz zrobione za grosze a jak na korpusie to już trzeba dac zarobić pompiarzowi. Miałem tak. U mnie kapało na węże od chłodzenia i przez to miałem dziure i gubiłem płyn bo przeżarło wąż. A jak masz kałużę to masz naprawde duuuży wyciek.
Tomek886 Opublikowano 20 Lutego 2014 Autor Opublikowano 20 Lutego 2014 a co lepiej zrobić regeneracja czy kupić używana?
kristek1900 Opublikowano 20 Lutego 2014 Opublikowano 20 Lutego 2014 a co lepiej zrobić regeneracja czy kupić używana? Najpierw zlokalizuj wyciek, może to nic wielkiego. Zdemontuj osłonę silnika, latarkę w rękę i na pewno znajdziesz. Odpal silnik jak mówisz,że wtedy mocniej cieknie. Później się będziesz martwił, co wymieniać
Tomek886 Opublikowano 20 Lutego 2014 Autor Opublikowano 20 Lutego 2014 ok, dzięki tak tez zrobie..oby to nie było nic "dużego":)
Rekomendowane odpowiedzi