intel18 Opublikowano 20 Lutego 2014 Opublikowano 20 Lutego 2014 Witam mam pytanko . . jestem własnie po wyczyszczeniu EGR-ra zastanawiam sie czy te otwory w egr musza byc zakryte? ja miałem z jednej str zakrytę szmatką i nie wiem czy zakrywac znowu czy nie? Ta szmatka była cała brudna i zamoczona w oleju
greg2505 Opublikowano 20 Lutego 2014 Opublikowano 20 Lutego 2014 te dziurki mają być odkryte ,leciał z nich olej to ktoś zatkał
greg2505 Opublikowano 20 Lutego 2014 Opublikowano 20 Lutego 2014 tymi dziurkami leci olej ,który znajduje się w dolocie ,są to bardzo minimalne ilość jeśli turbo jest sprawne ,bierze się on zazwyczaj z odmy ,jest o tym sporo na forum nie którzy odłączają i zaślepiają zawór i wtedy nic z dziurek nie leci i nie syfi silnika
POWER-KRIS Opublikowano 20 Lutego 2014 Opublikowano 20 Lutego 2014 Te otwory to odpowietrznik membrany zaworu aby mogła się poruszać góra dół swobodnie nie wytwarzając pod lub nadciśnienia. Jeśli zatkany to może nie być w stanie się zamknąć lub otworzyć.
intel18 Opublikowano 21 Lutego 2014 Autor Opublikowano 21 Lutego 2014 dzieki chłopaki czyli nie zatykamy.
Rekomendowane odpowiedzi