Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ogólno Klubowe rzucanie palenia !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

W tym wątku będziemy się wypowiadali jak również przedstawiali sposoby na rzucenie palenia. Jak wiemy jest to dobry ale jakże szkodliwy nałóg :angry:.

Wiele osób planuje rzucenie ale wiemy jak to jest z motywacją.

Mam nadzieję że w grupie będzie Nam łatwiej rzucić.

Powodzenia

Opublikowano

Podczepiam się. Proponuję w tym wątku wymieniać wszystkie minusy palenia papierosów. Po przeczytaniu tego wszystkiego każdemu będzie odchodziła chęć na zapalenie..

Ja pierwszy (kopia ze "spotów warszawskich"):

Palenie mnie wykańcza, nie mam siły wstawać rano, śmierdzą mi ręce i ubrania, tracę dużo czasu i pieniędzy na papierosy, żeby poznać jakąś miłą kobietę to muszę udawać, że nie palę - czyli dodatkowy kłopot, ogólnie wstydzę się palić w miejscach publicznych, a tym bardziej przy rodzinie - czyli dodatkowy kłopot i stres, że mnie ktoś zobaczy. Na Pochlajparty paląc papierosy człowiek szybko się upija, a na następny dzień bardziej się męczy. Palenie niszczy zdrowie swoje, innych i zanieczyszcza środowisko jeszcze bardziej niż przeciętny samochód, który rocznie pokonuje przeciętną ilość km. Same minusy. Pewnie mógłbym jeszcze więcej wymyśleć, ale starczy na razie.

Każdy niech się wypowie co myśli o papierosach i zapraszam do rzucania od 26 sierpnia 2008... :>

Opublikowano

najlepszy sposob to przestac, 3 pierwsze dni najgorsze, po 10ciu juz nie myslisz o tym przez wiekszosc dnia

Opublikowano
  • Autor

Ja już nie paliłem tydzień ale niestety powróciłem :confused4:

Mówią że trzeba rzucić z dnia na dzień a nie jakieś plasterki, gumy, etc.

Opublikowano

Nie wiem jak Was, ale mnie to rusza:

pluca.jpg

Po lewej zdrowe płuca, po prawej - płuca palacza

Opublikowano

mnie to nie rusza ale dziś mija tydzień odkąd rzuciłem palenie, ssie mnie mocno żeby puścić dymka ale powiedziałem sobie, że fajeczki nie będą mną rządzić i nie palę...mam nadzieje że wytrzymam w tym postanowieniu... trzymam kciuki za rzucających ten "fajny" ale szkodliwy nałóg...

Opublikowano

Zdjęcie robi wrażenie :embarrassed: ale ja nie plalę od 32 lat :)

Opublikowano

To ja zacznę tak:

Cześć nazywam się Przemek i ostro jaram fajki :disgust::wink4:

Kiedyś 3 razy w tygodniu basen, piłka, wzorowa kondycja..

Dzisiaj - windą na 3 piętro, spacer do samochodu, kondycja masakra :shocked:, ogólne zmęczenie, poranna niemoc, gorszy apetyt, tramp w ustach, nikotynowy aromat na dłoniach, włosach, ubraniach itd..

Rzucałem palenie kilka razy, dla mnie najgorsze pierwsze 3-4 dni, a potem trochę lepiej, ale kryzys następuje po ok 10-14 dniach.. Chęć zapalenia przy ostatnim rzucaniu palenia nie minęła u mnie po 2-3 miesiącach, ale było to już łatwe to opanowania... Jednak nadal papierosy cały czas nie dawały o sobie zapomnieć :kwasny: No i wróciłem do nałogu..

Opublikowano

To moja historia :cool1:

Ja rzuciłem z dnia na dzień w dn. 12 luty 2007r. Od tamtego czasu nie zapalilem nawet jednego. Palilem przez 15 lat, okolo 15-20 papierosów dziennie. Wg mojego doswiadczenia najwazniejsza jest wlasciwa motywacja(dla skner moze to byc np mantra ze niedługo fajki po 10PLN) i psychiczne podejscie(wlasnie obrazki pluc palaczy, lub o ile to bedzie lepsze dla mnie niz palenie). W moim przypadku poradziłem sobie z rzuceniem bardzo łatwo.

Opublikowano

pale duzo

1.5 paczki dziennie

kiedys rzucilem palenie na 6 lat

po prostu ni stad ni z owad przyszedl mi taki pomysl do glowy kiedy palilem ostatniego papierosa z paczki

przez 6 lat nawet nie powachalem papierosa

tak jak pisze letallec - najwazniejsza jest wlasna motywacja - finito

p.s tydzien temu odebralem przeswietlenie pluc, sa czyste

Opublikowano

tez robilem niedwano badania i też sa czysciutkie :naughty: Ja rzucam przed 40-stką :evil:

Opublikowano

A ja zobacze swoje dzisiaj :kox: Zobaczę efekt 1.5 roku niepalenia.

Opublikowano

Ale powiem wam rzucenie palenia + siłownia, albo basen, jakiś rower albo wszystko naraz - Rewelacja, człowiek wstaje rano pełen wigoru, cały dzień ma siłę i ochotę na wszystko, normalnie dzień staje się nie do poznania.. :rolleyes:

Opublikowano

Ale powiem wam rzucenie palenia + siłownia, albo basen, jakiś rower albo wszystko naraz - Rewelacja, człowiek wstaje rano pełen wigoru, cały dzień ma siłę i ochotę na wszystko, normalnie dzień staje się nie do poznania.. :rolleyes:

zią

schudlem 15 kg przez rok

nasuwam brzuszki i pompki

zmienilem calkowicie diete

rzuce tylko fajki i bede apollo :wink4:

Opublikowano

ograniczenie i alkoholu itp

kurde, u mnie to nie przejdzie

:tongue4::polew:

Opublikowano

Kurcze, ja nie paliłem przez 3 miesiące. Żadnej poprawy nie zauważyłem - lepszej cery, samopoczucia, wigoru itp. Więc dalej palę bo zacząłem jeszce bardziej grubnąć :decayed:

Opublikowano

Kurcze, ja nie paliłem przez 3 miesiące. Żadnej poprawy nie zauważyłem - lepszej cery, samopoczucia, wigoru itp. Więc dalej palę bo zacząłem jeszce bardziej grubnąć :decayed:

Za szybko chciales zobaczyc efekty. Po 3 miesiacach to ja nawet nie przytylem kilograma. Zaczelo sie po pol roku. Mniej wiecej od 0.5-1 roku organizm sie oczyszcza po nikotynie.

Opublikowano

Efekt, brak dodatkowych kilogramów, lepsze samopoczucie, bardziej wysportowana sylwetka. Poprawa cery, łądniejsze włosy i paznokcie. Same zalety.

:polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

Po trzech miesiącach to mi się cały czas chciało palić.. :disgust: (podczas mojego ostatniego rzucania).

Opublikowano

A ja w sumie nie palę, tylo jak ktoś poczęstuje :decayed:

cuber z tym alkocholem u mnie tez nie przejdzie :decayed::polew: