Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

spalanie 6,9l na 100 km czy to mozliwe ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim.
Jak u was ze spalaniem???.Czy jest to możliwe żeby mniej niż 7l na 100km.
pozdro.

Opublikowano

Mam jeszcze małe doświadczenie z A4 ale to zależy, trasa myślę że tak, miasto myślę że nie.

Ja w Sobotę jechałem z Twoich rejonów do Rzeszowa i miałem 7,4.

Średnio na tempomacie miałem 140, 70% z tego to autostrada i otwarty szyberdach :polew:

Opublikowano

moj rekord to 6.8 jazda autostradowA 80km/h przez 600km :banghead: super oszczednie bo o zaklad poszlo ze zejde ponizej 7 i wygralem. ale myslalem ze mnie rozniesie .normalne robie 7.5/7 u nas po gorkach. jak jezdze oszczednie .normalnie 8.6 pali .miasto jak robie wole nie patrzec po co sie wku....

Opublikowano

Mój rekord to 5,6 na trasie Kłodzko -> Wrocław (tuż przed wjazdem na obwodnicę Wroca). Jak ktoś nie wierzy mam fotę :). Jechałem sam, spokojnie 70-110 bo nie było jak wyprzedzać. W drugą stronę wyszło trochę ponad 6 (6.2 jak dobrze pamiętam), ale 30min wyjeżdżałem z Wrocka.

Opublikowano

ogólnie auto oszczędne na trasie ale w mieście już gorzej ja przy spokojnej jeździe nie ras zrobiłem 1000 km bez tankowania po drodze z Niemiec do Polski ale 95% do autostrada

Opublikowano

Ode mnie kolega ma 1.8 T 2009 ( nie wiem jakie oznaczenia silnika) spalanie w miescie miał 12 l

Trasa nie wiem bo wogole nie jezdzi .

Opublikowano
Ode mnie kolega ma 1.8 T 2009 ( nie wiem jakie oznaczenia silnika) spalanie w miescie miał 12 l

Trasa nie wiem bo wogole nie jezdzi .

u mnie tez w miescie 11.12 a przy bucie 18 dzis zrobilem

Opublikowano
ogólnie auto oszczędne na trasie ale w mieście już gorzej ja przy spokojnej jeździe nie ras zrobiłem 1000 km bez tankowania po drodze z Niemiec do Polski ale 95% do autostrada

Jaki masz zbiornik? Przy 60L/1000km musiał byś do zera bak wyjezdzic. Na autostradzie musisz min.80 jechać,wiec...:eusathink:

Opublikowano

Griga a jak u Ciebie kształtuje się spalanie - pomijając to co masz w profilu...

Opublikowano

Pytam z ciekawości, 8 to już mulenie auta i ciężko tak jechać, takie realne średnie z tego co widzę to przy quattro to ok 9,5 litra do 12 przy jeździe już dynamicznej czy autostardowej rzędu 170 km/h na tempomacie.

Opublikowano
  • Autor

łał,łał,łał panowie co ja tu widze???.Spalanie na wysokości 18l to chyba lekka przesada ?

Przypominam ze pytam o silnik 1.8 tfsi 120 km. wiec szału nie ma.

Opublikowano
Pytam z ciekawości, 8 to już mulenie auta i ciężko tak jechać, takie realne średnie z tego co widzę to przy quattro to ok 9,5 litra do 12 przy jeździe już dynamicznej czy autostardowej rzędu 170 km/h na tempomacie.

mylisz sie dzisiaj z jeleniej gory .do krobicy przez szklarska porebe.swieradow zdroj .czyli gory.mialem 7.7 Zero postoji. ok 80km/h do 130. wiec da sie bez mulenia

Opublikowano

Mój rekord na trasie Tychy - Zakopane 2urytumu.jpg

Opublikowano
  • Autor

Aki a jaki masz motor ???

Opublikowano

Czyli wiekszosc panów zdziwiona ze TFSI nie polyka tyle ile by sie moglo wydawac :). U mnie (co prawda silnik 2.0 ale 180KM) po zakupie bylem ostro zdziwiony jak dobre ponad 700 km od Niemca do granicy w Zgorzelcu zrobilem spokojnie na baku 65l czyli ponizej 10 przy dosc ostrym bucie tak najczesciej 170 moze i wyzej. W starym 1.6 AHL dawno przed granica trzeba by tankowac. Nic tylko sie chociaz z tego cieszyc.

Opublikowano

Zdziwiona ... to może raczej nie a mile zaskoczona :naughty:

Troszkę pojeździłem po mieście i... średnia mi teraz wychodzi na poziomie 11-12:grin:

Z tym, że jazda u mnie wygląda Dom->Przedszkole(800m)->Teściowa->(600m)->Praca(1500m)->Przedszkole(2100m)->Teściowa(600m)->Dom(800m) i tak 5 dni w tygodniu :polew:

Poprzednio jak miałem diesla wskazówka temperatury nawet się nie ruszyła :shock3:

Opublikowano

No u mnie schemat jazdy bardzo podobny :) , oby tylko zaraz koledzy nie zaczeli doradzac , ze lepiej na piechotke biegac , zdrowiej bedzie.

Opublikowano

Baca mam silnik 2.0 TDI 170 ps CAHA.

Opublikowano

kolego aki ta rozmowa dotyczy silników benzynowych !!!:decayed:

Opublikowano
  • Autor

A jak myślicie czy jazda ekonomiczna w przedziale do ok.2500ob/min. ma negatywny wpływ na turbine ?