Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Głośna praca silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jestem zaniepokojony głośną pracą mojego silnika, :facepalm:

W grudniu wymieniałem pompowtrysk bo padł, rozrząd kompletny w październiku lecz nie był wymieniany wałek, w ASO powiedzieli mi że następnym razem wałek rozrządu do wymiany gdyż widać slady zurzycia. Może ktoś się już spotkał z taką sytuacją i mógłby podpowiedzieć gdzie jest główny problem. Do tego zamieszczam również link do filmiku na którym jest ukazana praca mego silnika.https://www.youtube.com/watch?v=I8qWrrbywl8&feature=youtube_gdata_player

Pozdrawiam:hi:

Opublikowano

do zdemontowjnia pokrywa walka rozrzadu i weryfikacji walek rozrzadu i hydrosztosy.

Opublikowano
  • Autor

w najgorszym wypadku na co mogę się szykować? :facepalm:

Opublikowano

Już wyżej napisał ci kolega-wałek,szklanki,uszczelka pokrywy.W Niemczech w serwisie około tysia Eur.Części oczywiście bez roboty.,Na Kolbenschmidt około połowę taniej.

Opublikowano

Panowie, od czego tak zbyt wcześnie (moim zdaniem) wyrabiają się szklanki(hydrosztosy) kiedyś wrzuciełem swój filmik z nagraniem swojego silnika, wtedy omawiłem dziwny świst w okolicach filtra powietrza, i ktoś tez zasugerował mi ze silnik głośno pracuje i to mogą być szklanki...ect., ppojjechałem od razu do serwisu i po wstępnej analizie , nawet nie zabrali się do roboty bo powiedzieli,że w mojej pracy silnika nic nie słyszą niepokojącego, i jak na BRD silnik pracuje poprawnie, miałem najechane wtedy 160 tyś.

Opublikowano

Ja u siebie regenerowałem wałek i szklanki przy 215 tys, przestraszyłem się dlaczego tak szybko bo auto kupiłem z pewnego źródła... no i od mechanika usłyszałem "materiały są z papieru, to nie Pański poprzedni passat (1.9tdi,97r) że przy 300 kkm nie było widać zużycia " :facepalm:

Opublikowano
  • Autor
W Niemczech w serwisie około tysia Eur.

A w polsce ile taka impreza kosztuje jak się ktoś orientuje?

Opublikowano

Ja za regeneracje wałka, no i szklanki zapłaciłem coś koło 2 tys. nie więcej( po prostu nie pamiętam czy coś jeszcze było robione) Robił mi to mechanik i ja tylko auto oddałem i odebrałem nie wnikając w szczegóły.

Opublikowano
  • Autor

dzięki śliczne za pomoc.:hi::hi:

Opublikowano

Chodzi jak sieczkarnia i dudni z filtra powietrza. :decayed:

W pierwszej kolejności sprawdz obecność na swoich miejscach broków zaślepiających kanały olejowe w ośkach dzwigienek pompowtryskiwaczy.:whistling:

Daję 50/50 że któregoś brakuje :eusathink:

Opublikowano
  • Autor
Chodzi jak sieczkarnia i dudni z filtra powietrza. :decayed:

W pierwszej kolejności sprawdz obecność na swoich miejscach broków zaślepiających kanały olejowe w ośkach dzwigienek pompowtryskiwaczy.:whistling:

Daję 50/50 że któregoś brakuje :eusathink:

Dokładnie tak jest, nie zawsze ale nieraz nawet dziwnie zabuczy.

Opublikowano

Sprawdź te broki olejowe

r_Q5_JKf9.jpg

Na zdjęciu wskazane wkrętakiem, jeżeli któregoś brakuje to masz przyczynę :naughty:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Boje się zdejmować pokrywę silnika bo słyszałem ze uszczelka może później nie trzymać tak jak powinna. Jak będę w polsce w kwietniu to oddam go do mechanika i odpisze jak sprawa wygląda. napewno wymienię wałek rozrządu i te broki powiem aby sprawdzili. tak że dziękuję za podpowiedzi i do uslyszenia w Kwietniu:)

---------- Post dopisany 11-04-2014 at 15:43 ---------- Poprzedni post napisany 15-03-2014 at 21:24 ----------

Witam ponownie,

Wróciłem właśnie z Polski,

Jak pisałem wcześniej tak zrobiłem, samochód odstawiłem na 2dni do ASO,

wałek rozrządu - OK (brak śladów zużycia)

wałek od pompowtryskiwaczy(czy jak to tam) - OK(brak śladów zużycia)

Broki olejowe tak jak kolega przedstawił, są na miejscu i również zaklepane aby nie wypadły:hi:

Panowie wykryli 2 problemy które były powodem tego całego hałasu pod maską.

Koło pasowe - wymienione na nowe org.(740zł)

Część napinacza - wymienione na nowe org. (215zł)

Robocizna - 850zł

Motor od razu chodzi ciszej, z motorem wszystko w porządku, wszystko porobione!!!:banan:

Jedynie co można jeszcze zrobić to dowiedzieć się od starego właściciela czy nie wyciął FILTRA CZĄSTEK STAŁYCH DPF,

Wydaje mi się że w miarę dobrze wszystko opisałem,

Pozdrawiam:hi::banan::hi:

Opublikowano

i komu wierzyc. wtedy powiedzieli ci ze w.rozrzadu umiera a teraz brak sladow zuzycia. tak to jest jak przez internet sie doradza bez spr.na zywo... sorki za złą rade na początku.

Opublikowano
  • Autor
sorki za złą rade na początku.

Nikt nie jest nieomylny. Dla mnie jako nowicjusza liczy się każda dorada:naughty:

Teraz jedyne nad czym jeszcze rozmyślam to nad sprawdzeniem DPFu, w jakim stanie on jest i jak coś to żeby ktoś go wyczyściochał.:hi: