CelniK007 Opublikowano 3 Marca 2014 Opublikowano 3 Marca 2014 (edytowane) Witam jestem tutaj nowy pochwale się swoim Audi kupionym dzięki użytkownikowi tgkone Silnik 2.0 TDI BLB 140 KM aktualnie 162KM 390NmSkrzynia manual 6 bieg.Lakier LZ5J Moroblau perleffekt i seria na całym aucie Rok prod. 2005Wyposażenie:Bixenon samopoziomującyŚwiatła DRLAudi koncertPodgrzewane fotele Podgrzewane lusterkaABSESPDzielona, składana tylna kanapaAudi Navi RNS-E6 x AirbagKolorowy FIS2 strefowy klimatronikTelefon, bluetoothElektryka szyb przednich i sterowanie z pilotaHalogenyPodłokietnik przód, tyłElektryczne lusterkaDodatkowy pakiet oświetlenia wnętrzaPlany:Dokładka zderzaka Leon cupra r - zrobioneGałka zmiany biegów S-Line - zrobioneZnaczki S-Line na listwach i grill - zrobioneKierownica mf i obszycie skórą - zrobioneTempomat - zrobioneLedy postojówki - zrobione Led DRL - zrobioneLed tablica rej. - zrobioneKamera cofania - zrobioneCo do navi to:PL Menu RS4 - zrobioneVIM Hack - zrobioneUSB - zrobione Cyfrowy Tuner DVB-T WIWA HD-50 - zrobione Logo RS4 na wyświetlaczu RNS-E - zrobione Zew. Antena Albetta HD - zrobioneMapa silnika - 162 KM i 390 Nm - zrobioneOcenić stan pompy oleju (pompa z 2.0 TDI CR) - zrobioneAktywacja wyjścia AUX - zrobione Wymiana koła zamachowego dwumasowego - zrobione Wymiana wiązki na pompowtryskiwacze - zrobione Aktywacja wentylacji wnętrza na postoju - zrobioneListwa zderzaka tylnego (zniszczona do wymiany) - zrobione Wymiana dwóch łączników stabilizatora tył - zrobionePrzedni znaczek (zniszczony do wymiany) - zrobionePolerka lakieru, poprawki lakiernicze - zrobione Zaślepienie zaworu EGR - zrobioneSprężyny EIBACH -30mm - zrobioneTarcze hamulcowe, klocki przód tył - zrobioneFelgi 18 cali Audi RS6 C5 (+ nowy lakier), nowe opony 225/40/18 Nexen - zrobioneMotul 8100 X-Clean + 5W30, filtr oleju 187 000 km, 197 000 km, 207 000 km, 215 000 km - zrobioneKompletny rozrząd, pasek klinowy i rolki - zrobioneFiltr pyłkowy - zrobione Regeneracja turbiny TurboTec - zrobioneUsunięcie ramki tablicy tył - zrobione Wymiana nagrzewnicy - zrobione Nowe żarniki ori D1S - zrobione Usunięcie emblematów A4 i 2.0 TDI - zrobioneWyrzucenie uchwytu na telefon - Regeneracja pompowtryskiwaczy (nowe końcówki) - zrobione Zerwany rozrząd: Głowica - planowanie, docieranie zaworów, 3 nowe zawory, drobne spawanie głowicy, wymiana uszczelki pod głowicą (ori Audi), wymiana jednej dźwigienki zaworowej, przy okazji pompowtryskiwacze oddane do czyszczenia, wymiana uszczelki waku pompy, wszystkie płyny filtry i olej - zrobione Dzień zakupu 26.02.2014r :dzień po zakupie:i pare fotek: Doszło kilka fantów: i jeszcze dokłada Cupra R, plakietki S-line : Kolejna część modów czyli: tempomat, kiera mf, tuner dvbt, kamera cofania, aktywacja wentylacji wnętrza na postoju: Wiosenna mini sesja: 19.07.2014 Hamownia po lekkim programie wyszło 162 KM i 390 Nm Edytowane 31 Marca 2016 przez CelniK007
Bieniu Opublikowano 3 Marca 2014 Opublikowano 3 Marca 2014 Nie wiem jak u innych, ale u mnie nie widać zdjęć
afroo. Opublikowano 3 Marca 2014 Opublikowano 3 Marca 2014 Wszystko ładnie pięknie ale fotki nie banglają Poza tym poczytaj trochę na temat Castrola Są plany - będzie co dłubać. Powodzenia.
KrzysiekSPI Opublikowano 3 Marca 2014 Opublikowano 3 Marca 2014 Fotki u mnie dzialaja bez problemu:). Co do auta plany sa dobre i duzo tajli juz zamowione:). Kolejna b7 w piekarach^^.
srb38vx Opublikowano 3 Marca 2014 Opublikowano 3 Marca 2014 fajny i plany ambitne powodzenia w rezaniu ,bo jest co rezać
CelniK007 Opublikowano 3 Marca 2014 Autor Opublikowano 3 Marca 2014 Co do ambitnych planów to znaczna część rzeczy z tej listy już do mnie jedzie
akjam Opublikowano 3 Marca 2014 Opublikowano 3 Marca 2014 Planów sporo i jest co robić. Powodzenia w realizacji, szybkiej ich realizacji. Zacząłbym od koła, później obniżenie i już z górki. Co to za błąd żarówki? ---------- Post dopisany at 22:36 ---------- Poprzedni post napisany at 22:33 ---------- Aha no i sprawdź jak się ma napęd pompy oleju. Poczytaj o tym, jest kilka wątków na ten temat u nas na forum. Warto to mieć na uwadze.
CelniK007 Opublikowano 3 Marca 2014 Autor Opublikowano 3 Marca 2014 (edytowane) Błąd wiadomo z led postojówek nie zdążyłem wlutować rezystora Poczytam na temat tej pompy olejowej ale najlepiej włożyć z 1.9 TDITo co zdążyło już dolecieć, kierownica jutro leci do obszycia od razu: Edytowane 14 Października 2014 przez CelniK007
akjam Opublikowano 4 Marca 2014 Opublikowano 4 Marca 2014 No u mnie właśnie wleciała popma z 1.9TDI Co do kiery to dlaczego nie 3 ramienna?
MAT1000 Opublikowano 4 Marca 2014 Opublikowano 4 Marca 2014 Ładne autko, trochę doposażone, trochę jeszcze trzeba będzie dołożyć Ledy polecam od Tomnik'a. Co do kiery, właśnie czemu nie 3ramienna i czemu nie z B8 ?
tgkone Opublikowano 4 Marca 2014 Opublikowano 4 Marca 2014 Dokładka z Cupry własnie do mnie przyjechała będzie montowanko przez weekend Co wy macie wszyscy z tą trójramienną? rozumiem z TTRS/RS4/R8 gdzie dół jest ścięty to jest kosa ale wiadomo nie kazdy wyrzuci 2tys na kiere z poduchą, a co do zwyklej trójramiennej to nie może ktorym poprostu się ona nie podoba? Fura zacna, trzeba czekać na reszte czesci i działamy
MAT1000 Opublikowano 4 Marca 2014 Opublikowano 4 Marca 2014 Jak dla mnie to lepiej wygląda, jest grubsza i wygodniejsza, i wiem co piszę bo miałem 4ramienną. To się nie podoba Tobie czy właścicielowi auta ? Jakoś nikt nie napisał, że ma zakładać, padło tylko pytanie.
CelniK007 Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Opublikowano 4 Marca 2014 Co do kierownicy to świadomie wybrałem 4 ramienną, bo mi sie batdziej podoba i tyle Kiera zawieziona w piątek bedzie do odbioru w nowej skórze tgkone twoja dokładka przyjechała czy moja ?
srb38vx Opublikowano 4 Marca 2014 Opublikowano 4 Marca 2014 Ja bym tych hu.i w audi wyszczyloł Auta takiej klasy , za tyle kasy i kutasy tempomatu nie dają :wallbash:
CelniK007 Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Opublikowano 4 Marca 2014 (edytowane) Doszło kilka fantów: i jeszcze dokłada Cupra R, plakietki S-line : Edytowane 14 Października 2014 przez CelniK007
KrzysiekSPI Opublikowano 4 Marca 2014 Opublikowano 4 Marca 2014 P.S zajmujemy sie fachowym wyciaganiem zarowek drl z lamp jak komus wpadnie z autorem tematu Celnikiem:). Hahaha
akjam Opublikowano 4 Marca 2014 Opublikowano 4 Marca 2014 Z tymi oznaczeniami S-Line to trochę pojechałeś. Po pierwsze to gdzie ten S-Line a po drugie to raczej nie w tym miejscu.
afroo. Opublikowano 4 Marca 2014 Opublikowano 4 Marca 2014 Z dwojga złego lepiej już S-line niż miałby kleić S4/RS4 i V8 pod kierunkami na błotnikach. Ale fakt jest taki, że S-line to to poza znaczkami nie jest więc masz teraz pole do popisu by go S-linem uczynić. ; )
Bieniu Opublikowano 4 Marca 2014 Opublikowano 4 Marca 2014 Grunt że są znaczki, reszta sama pójdzie:wink:
Rekomendowane odpowiedzi