Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Temat odnośnie kół do Audi A4 B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, danielstol napisał:

przód wystaje sam rant felgi czyli jakieś 5 mm

Więc nadal wystaje.

Pomijam już fakt, że komicznie wygląda szeroka felga z naciągiem, gdzie między oponę, a błotnik mieści się pięść. Naciąg ułatwia zmieszczenie koła w błotniku, a jeśli błotnik jest sporo nad kołem to jaki to ma sens.

Opublikowano
Teraz, afroo. napisał:

Więc nadal wystaje.

Pomijam już fakt, że komicznie wygląda szeroka felga z naciągiem, gdzie między oponę, a błotnik mieści się pięść. Naciąg ułatwia zmieszczenie koła w błotniku, a jeśli błotnik jest sporo nad kołem to jaki to ma sens.

Dlatego kupiłem gwint :) Niestety szerszej opony nie włozysz z przodu gdyż będzie tarła już o zwrotnice .. Ale fakt jeśli auto ma wysoki zawias trochę słabo wygląda . 

Opublikowano

Dlatego kupiłem gwint :) Niestety szerszej opony nie włozysz z przodu gdyż będzie tarła już o zwrotnice .. Ale fakt jeśli auto ma wysoki zawias trochę słabo wygląda . 

:thumbup1:

Opublikowano

...Ale fakt jeśli auto ma wysoki zawias trochę słabo wygląda . 

Mam 1BE, z tyłu siedzi fajnie a przód wyżej. Mam już talerzyki od b5 i trochę tam zejdzie tych mm, ale ciekawe czy to wystarczy żeby to w miarę wyglądało..no nie wiem nie wiem...

Opublikowano
8 minut temu, suzuki999 napisał:

Mam 1BE, z tyłu siedzi fajnie a przód wyżej. Mam już talerzyki od b5 i trochę tam zejdzie tych mm, ale ciekawe czy to wystarczy żeby to w miarę wyglądało..no nie wiem nie wiem...

Do tego koła musi być bardzo nisko ,sam się przekonałem u mnie na Eibachu Sportline jest za wysoko a co dopiero na 1BE , dlatego na ten sezon kupiłem gwint :decayed: Załozyć możesz ale z przodu lekko bedzie wystawać o szerokość rantu felgi jak pisałem . U mnie jeszcze bez gwintu jest tak . 22069333_921932897960784_435675368620294

Edytowane przez danielstol

Opublikowano

O jakich parametrach felgi 17" powinienem kupić aby były na równo spasowane z blotnikami @ A4 b7 avant.
Nie chce bawić się w dystanse..

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
11 godzin temu, K4rtm4n napisał:

A dziękuję dziękuję :decayed:

11 godzin temu, K4rtm4n napisał:

O jakich parametrach felgi 17" powinienem kupić aby były na równo spasowane z blotnikami @ A4 b7 avant.

Wszystko zależy jaka szerokość felgi. Może inaczej jakie chcesz opony na to założyć? Jeśli 225/45/17 to felga 7.5 -8 cala i Et coś koło 30. Powinno być praktycznie na równo z nadkole i z tyłu przy pełnym obciążeniu nie będzie raczej obcierać. 

Edytowane przez danielstol

Opublikowano

A jak by siedziały 8J  et 39 18"? Na oponie 225.40. Może ktoś ma o takich  parametrach ? Szukam już żeby to git wyglądało Panowie...

Edytowane przez suzuki999

Opublikowano
22 godziny temu, K4rtm4n napisał:

Zależy od zawieszenia. Zresztą jak kupisz 4 felgi o takich samych parametrach to tył i tak będzie schowany o ok 10mm, B7 to nie autko zabawka że koła mają taką samą odległość do błotnika. 
Najlepsza i najprostsza opcja: znasz parametry obecnych felg? miara do ręki i mierzysz m/w odległość rantu felgi do błotnika. Jak jakaś felga wpadnie Ci w oko, to znając jej parametry, porównaj je z tym co obecnie masz na aucie, w tym kalkulatorze i wizualnie widzisz o ile zbliżasz się do krawędzi błotnika  http://www.felgi.pl/narzedzia-do-felg/kalkulator-et-felgi

Pomiary rób na przedniej osi. Mocniej wystaje. 

Opublikowano
Wszystko zależy jaka szerokość felgi. Może inaczej jakie chcesz opony na to założyć? Jeśli 225/45/17 to felga 7.5 -8 cala i Et coś koło 30. Powinno być praktycznie na równo z nadkole i z tyłu przy pełnym obciążeniu nie będzie raczej obcierać. 
Opony będą 215/50/17

Opublikowano

Panowie obejdzie się bez obcier przy felgach 9jx19” et33 z oponami 245/35 ? 

Zawias 1be + springi sportline ) 

Opublikowano
4 minuty temu, Norbas napisał:

Panowie obejdzie się bez obcier przy felgach 9jx19” et33 z oponami 245/35 ? 

Zawias 1be + springi sportline ) 

Będzie tarło, na 1BV i felgi 18x8j miałem oponę 245/40/18 i szuralo od wewnątrz przy maksymalnym skręcie kół 

Opublikowano

Teraz weź się z gościem morduj, zeby bez opon je pogonił :wallbash:

Z oponami 235 tez ci tarło przy rotorach ? 

Opublikowano
Teraz weź się z gościem morduj, zeby bez opon je pogonił :wallbash:

245 bedzie za szeroko i bedzie tarlo jak pisze FroS-t.

Na 9j 235 lub 225 z delikatnym naciagiem.

Jezeli nie chce sprzedac samych felg to nie wiem czy gra warta swieczki. Bo bedziesz musial sie bawic w sprzedaz :/

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano

Tylko, ze opona oponie nie równa... zobaczymy :hi: 

Opublikowano
4 godziny temu, Norbas napisał:

Nie, ale wtedy były sprężyny H&R, jak pojawił się gwint zaczęło szurać, ale to pewnie przez opony

2 godziny temu, Norbas napisał:

Tylko, ze opona oponie nie równa... zobaczymy :hi: 

Nie równa ale 245 to za szeroko dla nas , mi tarło od strony wahaczy, z tym ze jak felgi dobre i do przeżycia cenowo to ja bym brał, opony wy***rdolic na sprzedaż i tyle

Opublikowano

Witam
Panowie, planuję zakup 18tek na lato. Zawieszenie sline 1bv. Aktualnie mam 215 55 16.
Jaki z Waszego doświadczenia profil i felgi by najlepiej siadły, żeby auto nie stało wyżej.
Skłaniam sie ku felgach s-line 9 ramiennych lub łopaty 5 ramienne.

Opublikowano

Przy 18” i bv to 215-225/40.

Opublikowano
5 godzin temu, jolley napisał:

Witam
Panowie, planuję zakup 18tek na lato. Zawieszenie sline 1bv. Aktualnie mam 215 55 16.
Jaki z Waszego doświadczenia profil i felgi by najlepiej siadły, żeby auto nie stało wyżej.
Skłaniam sie ku felgach s-line 9 ramiennych lub łopaty 5 ramienne.

Tak jak muunv pisze..

5 godzin temu, muunv napisał:

Przy 18” i bv to 215-225/40.

Ja mam bv i lato było 225/40 18" 

Nic nie tarło :good:

Opublikowano
Ja mam bv i lato było 225/40 18" 
Nic nie tarło :good:

Mam -45mm i przy 225/49 nic nie tarlo.