Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Porównanie żarówek H7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnimi czasy allegro zalała fala żarówek H7 LED cree o różnej mocy od 25W do kilku wat. Co myślicie o tych żarówka, jak sie maja do zwykłych H7 55W, oczywiście nie cenowo bo sa droższe. Pytam bo mam do wymiany i nie wiem czy pchać sie w takie wynalazki czy zostać przy normalnych :D

Opublikowano

Też cos podobnego widziałem koleś na golfie robił porównane zwykłej i LED'owej ok 50% słabiej od zwykłej. Tu w tym filmie to koleś naprawde jakieś słabe te LED'owe ma, latarka lepiej świeci. Jedyne co mogło by sie sprawdzić to coś takiego ŻARÓWKA H7 LED CREE 3600 LM HOMOLOGACJA E4 XENON (4005129080) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ,ale to już szkoda kasy :decayed:. No nic to jutro do sklepu będzie trzeba iść i kupić normalne :naughty:.

Opublikowano

szukałem kiedyś w necie jakichś filmów i porównań do zwykłych żarówek H7, z tego co udało mi się ustalić to te 25W świecą lepiej, więcej białego światła, snop światła jednolity, ale jeśli się nie ma soczewek to może być problem z granicą światło-cień, dodatkowo zimą dochodzi sprawa zamarzania reflektorów, ledy się grzeją od drugiej strony :/

Opublikowano

Nom i sprawa koleja... misiaki raczej by się czepiały....;/

Opublikowano

Nie no te co tam wstawiłem mają homologacje E4 tak ze nic by nie mogli zrobić co do tej reszty z allegro to one chyba nie maja tej homologacji.

Opublikowano

trochę słabo to świeci... wg mnie lepiej dobre żarówki kupić... bezpieczeństwo przede wszystkim...

jak już szukasz dodatkowo efektu to może hidy?

Opublikowano

Ja jeżdżę na osram night breaker plus 110% i już nie jeden myślał że to xenon ;-) polecam....

Opublikowano

no właśnie ja mam tungsramy +90% i dla mnie bomba... brat miał hidy i też było nieźle.. tylko tu już trochę gorzej pod względem kontroli..

Opublikowano

A no właśnie, a przy dzisiejszym polowaniu na drodze jakie urządza sobie drogowka by wspomóc skarb państwa, szkoda ryzykować....