Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 ARM] Nie działa licznik i obrotomierz, a czasami podziała chwilę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam drodzy uzytkownicy AUDI , kupiłem wczoraj A4 1996r 1.6benz i zazwyczaj nie działa mi licznik, obrotomierz i wyswietlacz, ( wskażnik temp. i paliwa działa) czasami przy zimnym silniku po odpaleniu działa i działa dopóki nie wyłączę silnika natomiast jak juz silnik nagrzeje się i odpalę po raz kolejny zegary nie działaja. wskazówka licznika wtedy delikatnie drga i cos tam chyba bzyczy:)

proszę o pomoc jesli spotkał się ktoś z podobnym problemem, od czego zacząć w tej kwestii, forum prześledziłem i prawie nic w tej sprawie nie znalazłem, zimne luty sprawdzę w poniedziałek u jakiegos elektryka poniewaz sam nie mam bladego pojęcia co to "zimny lut"

pozdrawiam i liczę na pomoc

Radek

Opublikowano

nie dawniej jak tydzień temu miałem identyczny przypadek z licznikiu vdo tylko w dieslu. można to naprawić na dwa sposoby jeden to taki ze oddajesz licznik do gościa co sie na tym zna i ci on w nim poprawia pamięć em promu bodajże a drugi sposób to kupujesz nowy licznik ( ja tak zrobiłem) tylko ze kupiłem anglika i bawiłem sie z przekładkami i musiałem wraz jechać do specjalisty bo vagiem nie dało sie zmienić z mil na km/h mnie kupno i przeróbka kosztowały 100pln zegary od anglika + 150 przerobienie z mil jeśli znajdziesz w swojej okolicy człowieka co umie robić ( naprawiać ) zegary to twój stary zegar powinien naprawiać do 150zł chyba ze w twoim regionie jest drożej

zobacz na allegro liczników europejskich do benzyny jest więcej niż do diesla zwróć tylko uwagę na kolory wtyczek w liczniku muszą być takie same[br]Dopisany: 23 Sierpień 2008, 21:23 _________________________________________________aha i to na 90% nie są zimne luty jak by były zimne luty to by ci nie drgała wskazówka od obrotomierza wysrał sie program w liczniku i tyle :wallbash: