Skocz do zawartości
IGNOROWANY

błędy po aktywacji tempomatu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wymieniłem manetki tempamatu oraz zakodowałem w 16- kolumnie kierownicy i 01- silnik i wali mi błędy w silniku '' Znalezione bledy

4698($00125A):27 Ogranicz.działania z powodu odebranej nieprawidłowej wartosci Zwarcie do masy Lamp OFF sporadyczny

4699($00125B):27 Ogranicz.działania z powodu odebranej nieprawidłowej wartosci Zwarcie do masy Lamp OFF sporadyczny''

oraz kolumnie kierownicy

''778(0x030A):6E Czujnik kata skretu Defekt Lamp OFF''

co zrobić by uniknąć tych błędów czujnik skalibrowałem a tempomat nie działa na fisie pokazuje ustawienie prędkości tempomatu...:kwasny: a co najgorsze świeci mi esp fault w sterowniku abs nie ma błędów.

Opublikowano

Uszkodzony czujnik kata (tasma do wymiany )

Opublikowano

czyli do wymiany cały czujnik kąta skrętu czy dokupię samą taśmę ? jak wymienię taśmę to tempomat zadziała i błędy znikną? dodam że w blokach wartości mierzonych czujnik reaguje na skręt kierownicą jak skręcę w lewo czy w prawo pokazuje kąt skrętu.

a jeszcze mam pytanie bo gdy kupię czujnik kąta skrętu to jak sprawdzę czy on był zdjęty z samochodu mając koła na wprost bo gdy nie to mogę uszkodzić znowu taśmę ? czy zrobić tak że założę czujnik podłącze vcds i sprawdzę w blokach wartości mierzonych czy kąt jest równy zero? :kwasny:

Opublikowano

Z uzywkami tak juz jest :kwasny: najlepiej sprawdzic krecac sama tasma czy sa rowne jej odległosci.

Nie wiadonmo w jakiej pozycji była kiera z wymontowanego auta .

Opublikowano

a kolega może nie posiada czujnika kąta skrętu?

Opublikowano
a kolega może nie posiada czujnika kąta skrętu?

Sprzedałem :hi: zostały mi tylko manetki pod tempomat i MF

Opublikowano

oj szkoda a mam pytanko bo przez te błędy tempomat nie odpali tak? a czy szukać konkretnie danego czujnika skrętu czy obojętnie jakiego pod ten model?? chodzi mi o numery o te ostatnie literki?