Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie klocki i tarcze hamulcowe do Audi A4 B8?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam nie daje mi spokoju jeden temat. Mianowicie chodzi o tarcze OZ sport które chce zamontować na przód (345mm) Znalazłem dwa rodzaje

1. kod produktu 100.3356.52
ZIMMERMANN SPORT TARCZE PRZÓD AUDI A5 A6 C7 345mm (3996946861) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

2. kod produktu 100.3332.52
ZIMMERMANN SPORT TARCZE PRZÓD AUDI A5 Q5 345mm KRK (3945605704) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Różnią się grubością tarczy 1mm oraz szerokością piasty 3mm

Z tego co widzę do b8 można zamontować chyba obie prawda ? czy będzie coś na + jeżeli zamontuję te grubsze ? i czy wtedy automatycznie wypcham felgę na zewnątrz bardziej o te 3mm ?

PS jakby ktoś miał zaciski + klocki na tył i tarcze do sprzedania pisać PW oczywiście S4/S5

Opublikowano
  • Autor

Tzn że tej grubszej nie założę ?

Opublikowano
  • Autor

To teraz mnie zagiąłeś jak mam to sprawdzić ? po numerze ? Mam Ori S4

Opublikowano

Skoro sa wa rodzaje tarcz ( grubosci ) to i zaciski sa pewnie inne :eusathink: .

Nie wiem jak z piasta ?

Najlepiej to w ETCE sprawdzic czy sa rozne numery zaciskow itd. zeby pozniej cos nie halo było .

Opublikowano
  • Autor

Według tego co pisze na aukcji te cieńsze występowały w S4 od 2008 -> a te grubsze występowały w 3.0TDI i 3.0TFSI hmm czyli mając zacisk od S4 raczej te pierwsze

---------- Post dopisany at 09:56 ---------- Poprzedni post napisany at 09:51 ----------

Wzorując się aukcją widać że na tym drugim rysunku jest tak jakby jeszcze właśnie drugi dystans na piaście może to to 3mm ? hmm w zasadzie to chyba różnicy mieć nie będzie tyle że koło można wypchać 3mm na zewnątrz co przy et 32 może być nie ciekawe.

---------- Post dopisany at 10:03 ---------- Poprzedni post napisany at 09:56 ----------

Patrząc np na tą aukcję jeszcze czyli zwykła cywilna tarcza do 2.0TDI jest tej samej wysokości co ta druga 52.4mm czyli powinno pasić :)

ATE TARCZE KLOCKI PRZÓD AUDI A4 B8 A5 314mm KRAKÓW (3923750271) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Opublikowano

Dla scisłosci S4 produkowali od 2010 :decayed:

Patrze w ETKE i zaciski sa te same :wink: ...........ale jarzma roznia sie literka oraz klocki

Nie wiem jak to bedzie praktyce , moze dev ma kilka zestawow i porowna .

Opublikowano
  • Autor

Klocki może chodzi o mieszankę ? ale jarzma hmm

Opublikowano
  • Autor

To numery jarzm tak ? to chyba w zależności jakie mamy jarzmo taką tarczę trzeba zamówić... o jej szerokość chodzi chyba.

Opublikowano

0,5mm w ogole nie robi roznicy ja bym bral grubsze tym bardziej ze wysokosc tarcz i reszta wymiarow sa te same

a jak nie, troche szlifierka, troche spawarka i wejdzie wszystko :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Twoja rada jest bezcenna :facepalm:

Opublikowano

to drugie to był żart jakbyś nie skumał, a pierwsze zdanie prawdziwe, jakbyś zobaczył, to nawet te same tarcze różnych producentów mają różne głębokości, czasem 0.5, czasem 0.8mm, i zawsze wszystko jakoś pasuje, dlatego margines zawsze jakis jest

Opublikowano
  • Autor

ale reszta wymiarów nie jest taka sama bo wysokość tarczy różni się między jedną a drugą 3mm jakbyś nie zauważył.

Opublikowano

ja widze 0.3mm

---------- Post dopisany at 17:40 ---------- Poprzedni post napisany at 17:38 ----------

audi postanowiło odchudzić tarcze, tylko po co i wysunąć ją deko do zewnątrz, ale wartości są marginalne

Opublikowano
  • Autor

Fakt to ciekawe dlaczego są 2 rodzaje jarzm i czym się różnią

Opublikowano

ka mowie, bralbym grubsza, zawsze to wiecej miesa i wieksza pojemnosc cieplna

Opublikowano

100.3356.52

Opublikowano
  • Autor
100.3356.52

Czyli grubsze :) Dev a wiesz może o co chodzi z tymi jarzmami ? dlaczego w etce występują 2 rodzaje ? czym się różnią ? Jutro będę miał zaciski u siebie to zobaczę jaki na nich jest numer.