Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie klocki i tarcze hamulcowe do Audi A4 B8?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

FDB4050

nr ktore podałeś nie sa oznaczeniem klockow.

Opublikowano
  • Autor

rozumiem :) czyli ten 1655 podejdzie ? dzięki dev

Opublikowano

Podejdzie, FDB4050 ma mocniejszą mieszankę.

Opublikowano
Nie lepiej juz S4 wsadzić ???

Tak jest sens wymieniać tył i przód gdy potrzebuję tylko przód, zapłacić 3x tyle i mieć emblemat S4, którego i tak nie będzie widać ;)

Opublikowano

Nikt nie mówi o jakieś durnych naklejkach tylko o hamulcach a na forum 345mm określamy jako S4.

Mam zestaw 320mm do sprzedania.

Kolory:

20140511_175513_1_1.jpg

Plus czerwone

Opublikowano

We wlepce w książce jest kod. Dowiesz sie, i będziesz pewien na sto procent! :wink:

Opublikowano

Na pewno bedzie wiedział który i co oznacza :grin:

Opublikowano
Na pewno bedzie wiedział który i co oznacza :grin:

Internet, google i heja. Również na początku nie wiedziałem, trochę poszperałem.... I mam kod 1la( przód, tarcze 320 mm ) i tył 1Kw( tył 288 mm) , nie wiem niestety jakie kody są w B8 :wink:

Opublikowano

Podobne, z tym ze przypadku grupy VW jeden kod moze odnosic sie do dwoch rozmiarow.

Opublikowano
Podobne, z tym ze przypadku grupy VW jeden kod moze odnosic sie do dwoch rozmiarow.

Nie będę polemizować ze specjalistą. :wink: . Wydawało mi się to jakąś propozycją ten kod, jeżeli kolega nie jest pewien czy ma 312 czy 320 :wink:

---------- Post dopisany at 11:36 ---------- Poprzedni post napisany at 11:35 ----------

Nie będę polemizować ze specjalistą. :wink: . Wydawało mi się to jakąś propozycją ten kod, jeżeli kolega nie jest pewien czy ma 312 czy 320 :wink:

Dzięki za pomoc w moim wątku :hi:

Opublikowano

Mam 1LT = disc brakes, front - chyba zdam się na tego mechanika dopłacę trochę i już będę wiedzieć co mam na przyszłość i koniec tematu.

Opublikowano

Wystarczy ze zrobisz foto przedniego zacisku i tutaj wjleisz, od razu bedzie wiadomo.

Opublikowano

To zamieszczam zdjęcie bo po VIN mam 314mm, mechanik sprawdzał fizycznie i mam większe 320mm (zdziwił się mówił).

2014_06_23_10_53_37.jpg

2014_06_23_10_53_45.jpg

2014_06_23_10_53_51.jpg

Opublikowano

314 mm Ate, mechanik ma zyebana miarke

320mm ma zacisk TRW

Opublikowano

Witam,

Mam mały problem, zakupiłem komplet klocków FDS4044 i jak paczka przyszła okazało się, że klocki nie mają czujnika??!! Wg katalogu wszystko się zgadza, dodam że jeżdżę Allroad'em z 2009 roku 2.0 TFSI. Czy można podpiąć czujnik zużycia klocka hamulcowego 8K0 615 121lub TRW: GIC243 do wspomnianych klocków?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

---------- Post dopisany at 08:58 ---------- Poprzedni post napisany at 08:51 ----------

IMG_1760.jpg

IMG_1759.jpg

Opublikowano

Gdybys wziął ode mnie to byś dostał z czujnikiem a tak Cie pokarało :grin:

Opublikowano

Hehe spodziewałem sie, że odpiszesz w ten sposób :) kupiłem od kolegi z forum i przyszły takie. :( stety bądź nie wersja budżet, bez znaczka:) czujnik juz zamówiłem i 135ziko będzie w plecy.

Ps. W ręku nigdy nie miałem czujnika dlatego pytam ale domyślam się, że wpina sie go w to zagłębienie na górze klocka? Będę wdzięczny jeśli potwierdzisz moje przypuszczenia.

Opublikowano

Mam te czujniki po 30zl, tak wpina sie w klocek

Opublikowano

Hej,

Jaki obecnie zestaw polecacie na przód standardowej A4 b8 2.0 Tdi CAGA z czujnikami zużycia?

Jak mniemam są to standardowe 314/25 ?

20140625_080014.jpg

20140625_080029.jpg

Jaki zestaw żeby był zbliżony do standardowego (nie gorszy) z którego jestem zadowolony (wiem że można mieć lepsze ale skoro niczego nie brakuje to po co zmieniać)

Gdzie najlepiej i kupić ? Allegro ? Czy ktoś z forum handluje ?

Tarcze chciałbym wymienić na dniach bo już od kilku miesięcy świeci się ikonka a w lipcu planuję wyjazd do Chorwacji. Klocków zostało jeszcze chyba ze 3mm.

Te które obecnie mam to chyba ATE nie ?

Na allegro znalazłem takie dwa zestawy. Który lepszy ? Czy warto dopłacać do TRW ?

ATE TARCZE+KLOCKI PRZÓD AUDI A4 B8 A5 314MM (4348648909) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

ZIMMERMANN TARCZE KLOCKI PRZÓD AUDI A4 B8 A5 314mm (4348255438) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.