Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie klocki i tarcze hamulcowe do Audi A4 B8?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest git

Opublikowano
  • Autor

Tak wyglądają myślę że jest ok ?

e8go.jpg

Jedna rzecz mnie tylko wkurzyła że uchlastali przewody hamulcowe od drugiej strony niż zacisk. Podejdą mi te seryjne przewody ? czy muszę kupić nowe ?

Opublikowano

Sa takie same

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Drodzy forumowicze, dziś wymieniłem koła i pan w warsztacie poinformował mnie, że mam tarcze hamulcowe w opłakanym stanie: przednie niebieski odcień z rowkami i widocznymi dwoma okręgami, świadczącymi o nierównej powierzchni styku klocków.Tylne: rowki, okręgi i rdza.A więc czeka mnie wymiana, w zwiazku z tym podzwoniłem po serwisach Audi i koszt części plus robocizna to około 1100 Euro. Można powiedzieć że to conajmniej lekka przesada. Zatem chciałbym poszukać tańszego rozwiazania i w związku z tym mam do Was kilka pytań:

Czy można jakoś sprawdzić jaką średnice tarcz na przód i tył mam szukać bez mierzenia tych które mam założone? Jakie klocki założyć i gdzie znaleźć odpowiednie? Szukałem w sklepach internetowych ale są dostępne albo z obsługą elektronicznego hamulca ręcznego albo z czujnikami zużycia a ja potrzebuje z tym i z tym. Pytałem w audi i mi powiedzieli że oni mają klocki specjalnie pod ten model, nie chce mi się w to wierzyć. Czy ktoś z Was posiada numery orginalnych części?

Audi A4 B8 8K Silnik CAGB 136 PS 100kW

Z góry dziękuję za pomoc

Opublikowano

Tarcze TRW 314/25mm - DF4866S

Klocki Ferodo Premier FDB4045

Opublikowano

Witam, chciałym podziekowac za szybka odpowiedz. Mam tylko takie pytanie: z tymi klockami Ferodo Premier FDB4045 to czy one właśnie nadają się do hamulca recznego sterowanego elektronicznie oraz do czujników zużycia klocków. Wiem ze moze to glupie pytanie, ale wlasnie o to chodzi ze obie te opcje przewaznie sie wykluczaja wzajemnie a mi w audi powiedzieli ze takie klocki sa specjalne do tego modelu auta i kosztuja chyba 440zl za sztuke. Poza tym drugie pytanie czy jest taka mozliwosc ze przednie i tylne tarcze sa inne? Znow odniose sie do rozmowy z serwisem audi. Oni podawali mi zupelnie inne ceny na tarcze na przod i na tyl a Pan zaproponowal jeden typ tarczy : Tarcze TRW 314/25mm - DF4866S.

Opublikowano

Tyl:

Tarcze Ferodo DDF1666 tarcza 300/12mm

Klocek Ferodo FDB4050

Wszystko co podalem jest P&P

Zakladasz i jezdzisz

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Ile mają nowe tylne klocki grubości pod tarcze 330mm ?

Opublikowano

Minimum 17, 6 mm z blachą

Opublikowano
  • Autor
Minimum 17, 6 mm z blachą

Dzięki Dev ;) przód rozumiem że jest taki sam ?

Opublikowano

Przód 19.2 mm

Opublikowano

Jaki jest koszt kompletu na przód tarcz wraz z klockami ??

Mógłbym kolego dostać jakieś info na PW

dzięki

Opublikowano

Poniżej masz nr do mnie, jak coś to dzwoń.

Opublikowano

Udało mi się kupić za pół darmo komplet tarcz i klocków na przód i tył firmy ATE, wiem że pewnie nie jest to najlepszy wybór ale na moje jeżdżenie powinno wystarczyć. Chciałbym się zapytać jeszcze tylko czy wymiana klocków i tarcz jest dość łatwa i można to zrobić samemu czy raczej trzeba się udać do warsztatu ze względu na potrzebe specjalnych narzędzi? Gdzieś czytałem że należy sprawdzić jakimś urządzeniem odchylenie tarcz które niepowinnno przekraczać +-0,03mm czy coś takiego?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Mam pytanko jak widać na foto poniżej do klocków nie ma żadnego czujnika czy powinien oryginalnie tam być czujnik ? ewentualnie czy podejdzie mój który teraz jest na samochodzie ? nie orientuje się czy czujnik to osobna rzecz czy jest jakoś wtopiony w klocek z jednej strony ? bo rozumiem że jak założę tak jak jest teraz będzie walić błąd czujnika pewnie....

e8go.jpg

Opublikowano

Kabelek jest jeden w B8, od strony kierowcy i powinien byc razem z klockami w komplecie. Mozesz taki kupic w ICarsie

Opublikowano
  • Autor

Bez problemu zamontuje go do tych klocków ? wiesz może jaki on powinien mieć numer ?

Opublikowano

wszystko masz w ETCE :facepalm:

ori: 8K0 615 121

TRW: GIC243

---------- Post dopisany 03-05-2014 at 23:12 ---------- Poprzedni post napisany 02-05-2014 at 19:39 ----------

potrzebujesz jeszcze zacisków i jarzm 330mm na tył ?

będzie jeden świeży kpl z S4 kolor czarny

Opublikowano
  • Autor

Jaka cena ?