jacek00 Opublikowano 26 Marca 2014 Opublikowano 26 Marca 2014 Witam, chciałbym z waszą pomocą zdiagnozować usterkę mojego turba, a dokładniej od pewnego czasu zauważyłem, że troszeczkę słychać je przy wysokich obrotach ponadto przy "depnięciu" puszcza dymka tylko początkowo później już nie dymi, przestraszony tym wszystkim zdjąłem rurę łączącą IC z przepustnicą i ujrzałem takie coś, Jak oceniacie? A4 1.8T 180 KM AJL
krzysiekvtec Opublikowano 26 Marca 2014 Opublikowano 26 Marca 2014 jesli to jest srona przepustnicy to musiało to wszystko przejśc przez IC, zdejm kolanko z IC i zobacz co w nim jest bardzo dymi ?
jacek00 Opublikowano 26 Marca 2014 Autor Opublikowano 26 Marca 2014 Nie chmura tylko dymek raczej lekki ale widoczny ---------- Post dopisany at 18:31 ---------- Poprzedni post napisany at 17:11 ---------- Rozebrałem kolanko i porobiłem fotki lekki film olejowy jest, ale czy to za dużo to nie mam pojęcia, turbo też suche przynajmniej z góry. Mam jeszcze filmik, mogę wysłać na PW.
omzig Opublikowano 26 Marca 2014 Opublikowano 26 Marca 2014 Wg mnie to turbo niestety do regenerum lub wymiany... oraz wszystkie rury dolotu, intercooler i przepustnica do czyszczenia. Ewentualnie intercooler nowy...
krzysiekvtec Opublikowano 26 Marca 2014 Opublikowano 26 Marca 2014 jeszcze bez tragedii kolega szklanke oleju w podobnej sytuacji wylał z IC
jacek00 Opublikowano 26 Marca 2014 Autor Opublikowano 26 Marca 2014 Jest aż tak źle? W takim razie może ulepilby jakąś hybryde żeby lepiej dmuchalo ?
Rekomendowane odpowiedzi