Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Jakie CB - 520xl czy coś innego ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżdżę z unidenem 520XL już ponad rok. Radio jest mi w zupełności wystarczające. Z wyglądu to to samo co President Johny II, a i środku praktycznie też. Był czas że kupowałeś Presidenta zaglądasz do środka a tam niemal wszystko podpisane Uniden :-)

Jedyne czego może brakować w tym radiu to zmiany częstotliwości am/fm ewentualnie multistandart ale to tylko kiedy wiesz że radio będziesz używał często poza polską. Jeżeli chcesz konkretnie wiedzieć jakie częstotliwości i gdzie w europie to odsyłam tutaj:

http://http://www.cb-radio.pl/phpBB/viewtopic.php?t=12820&postdays=0&postorder=asc&highlight=kraje&start=15

Reszta w radiach z wyższych półek to bajery które czasami się przydają. Jednak Uniden ma to co niezbędne i wystarczajace.

Więc naprawdę nie przejmuj się tą homologacją. Zawsze możesz powiedzieć, że nic na ten temat nie wiedziałeś a kupiłeś z legalnego źródła.

Co do anteny to już osobny problem, Tutaj każdy ma inne wymagania i inną wybierze antenę. Ja miałem Sirio Performer P600 (bat 1,25m) montowaną na stopce do klapy w sedanie. Zbierała całkiem sympatycznie ale wygląd na tej stopce hmm... nieestetyczny. Kupiłem sobie Sirio Tajfun. Antenka to helikal który wyglądem niemal niczym się nie różni od anteny FM (montowana na stałe w dachu) Zrobiliśmy testy. Słyszalność do tyłu ok. 12km. do przodu 8, nadawanie odpowiednio 9 i 6 to test poza miastem i na dość równym terenie. W mieście wszystko było mniejsze o 2-4 km.

A praktyki (na tej antenie jeżdżę ok. 4 m-cy) nie widzę różnicy między poprzednią anteną a obecnie zamontowaną... a estetyka się poprawiła :-D

Opublikowano

Podaję adres na sklepik

Łukasz Tworek

tel. 510-806-814

Reymonta 19 Legionowo

pn-pt 10-18 sobota 10-14

gg.6903634

Powołujcie sie na A4 Klub albo horneta :)

Opublikowano
  • Autor

Kupiłem wczoraj w cbradio24.pl, przy 17 stycznia 52 - Alana 101 + ml 145.. dzięki za podpowiedzi, zobaczymy jak się będzie sprawowało :good: Jak nie będę zadowolony to biorę Unidena :wink4:

Opublikowano

a jakis dobry bacik do radyjka .... ?

Opublikowano

a jakis dobry bacik do radyjka .... ?

Jak długi to ml 145

Jak chcesz metrówkę to może AS-100

Hustler 100 może być ale raczej nie będę polecał. Ja moją chyba zamienię właśnie na AS-100 bo ml 145 to długi bat :disgust:

Opublikowano

Jak chcesz metrówkę to może AS-100

szybki search alledrogo i sa dwie wersje [podstawka magnes 9.5 i 14 cm] ... chyba im wieksza tym lepsza czy nie ma roznicy .... [w temacie jestem zielony jak stu-dolarówka :decayed:]

Opublikowano

Weź sobie 14 cm lepiej będzie się trzymała. Różnicy nie powinno być.

Opublikowano
  • Autor

Różnicy nie będzie, a przynajmniej Ci nie odleci przy 160 km/h :good: Jestem na tyle różowy w tym temacie, że chociaz tyle mogę Ci powiedziec :decayed:

Opublikowano

Różnicy nie będzie, a przynajmniej Ci nie odleci przy 160 km/h :good: Jestem na tyle różowy w tym temacie, że chociaz tyle mogę Ci powiedziec :decayed:

a jak jest z rysowaniem lakieru przez ten magnes .... daje sie pod niego jakas podkladke ... ?

Opublikowano
  • Autor

Jest podłożona guma która zachodzi na boki magnesu, na poprzedniej antenie przejechałem 10km, po czym zauważyłem zarysowania - podłożyłem podkładkę.. Pod tą antenę na razie nie widze potrzeby, przeleciałem z nią ok. 150km Jest tylko ślad od gumy (taki kurz czy coś takiego, schodzi po przetarciu palcem) ..

Opublikowano

a co powiecie o president harry II ASC ?? :) albo Cobra 75 WX ST?? ktore jeat lepsze?? :confused4:

Opublikowano

spanky ze im dłuższa tym lepsza ale nie każdy lubi 2m bata na aucie anten jest pełno do wyboru do koloru i wszystko zależy od kasy . Widzę ze masz avanta to możesz wywalić antenę fm z dachu i tam cyknąć antenkę cb a fm klejona na szybę .

http://www.cb-radio.pl/phpBB/viewtopic.php?t=165 tu masz trochę o antenach

http://www.cb-radio.pl/phpBB/viewforum.php?f=100 i tu masz trochę lektury .

A ja sam używam sirio turbo 5000 na uchwycie a radio to president Herbert II troche kosztuje ale wart tej kasy :decayed:

Opublikowano

a jak jest z rysowaniem lakieru przez ten magnes .... daje sie pod niego jakas podkladke ... ?

Spanky ,pod magnes żeby nie rysował lakieru mozna dac przezroczysta naklejke z folii samoprzylepnej,dostepne w serwisach CB.

Antenkę taka ok 1m i na trase w zupełności wystarcza :wink4:

Opublikowano

spanky ze im dłuższa tym lepsza ale nie każdy lubi 2m bata na aucie anten jest pełno do wyboru do koloru i wszystko zależy od kasy . Widzę ze masz avanta to możesz wywalić antenę fm z dachu i tam cyknąć antenkę cb a fm klejona na szybę .

http://www.cb-radio.pl/phpBB/viewtopic.php?t=165 tu masz trochę o antenach

http://www.cb-radio.pl/phpBB/viewforum.php?f=100 i tu masz trochę lektury .

A ja sam używam sirio turbo 5000 na uchwycie a radio to president Herbert II troche kosztuje ale wart tej kasy :decayed:

duzo nie jezdze w trasy wiec inwestowac w radyjko mocno nie bede .... :wink4:

dzieki za linki ... :good:

Spanky ,pod magnes żeby nie rysował lakieru mozna dac przezroczysta naklejke z folii samoprzylepnej,dostepne w serwisach CB.

Antenkę taka ok 1m i na trase w zupełności wystarcza :wink4:

czyli wiem czego juz mam szukac ... chyba tez zaopodam metrowego bata .... :naughty:

Opublikowano
  • Autor

a co powiecie o president harry II ASC ?? :) albo Cobra 75 WX ST?? ktore jeat lepsze?? :confused4:

Harry II - Cobra :thumbdown:

Opublikowano

Ja jezdziłem z unidenem pro 520 xl (polecam :good:) pare latek i przy żadnej kontroli (choć dużo tego nie było :>) nikt nawet nie pytał jakie mam radio. Kupuj unidena.

Opublikowano

jak metrówka to polecam WILSON LITTLE will :good:

Opublikowano

nie ma watpliwosci ze Cobra to gorsze radio...

jednak nie zawsze najwazniejsze sa parametry.

ja mialem 520XL i radyjko super...

tylko ze caly czas w bagazniku, bo nie ma gdzie zamocowac, bo ukradna, bo przeszkadza, bo sie rano wyajc nie chce z kufra.

oddalem je do dostawczaka w firmie a sam kupilem wlasnie cobre wx75... jasne ze duzo gorszy odbior, slabszy zasieg i wogle, ale radyjko podlaczone na stale, obsluga wszystkiego w gruszce, czyli radyjko lezy schowane pod fotelem , ajak chce to tylko lapie za gruche i wieszam kolo nawiewu. nawet jak anteny nie wyciagne z bagaznika to z autem na pasie obok sie dogadam :D i mozna szybko kogos opieprzyc:) ale jak cos to zawsze antenke rano mozna wystawic, to mniej zachodu niz stawianie nateny, rozkladanie radia i podlaczanie.

wiec godze sie za gorsze parametry bo jest naprawde praktyczne...

no i sie zepsulo po roku :) dzieki dwuleteniej gwarancji mam od wczoraj nowiutkie radyjko - akurat na zmiane samochodu jak znalazl:D

Opublikowano
  • Autor

Pisałem, że Cobrę odradzam bo byłem w 3 sklepach z CB i wszędzie powiedzieli mi: "Bierz co chcesz tylko byle nie COBRĘ.. :no: " Więc w sumie cytuje sprzedających, ale chyba jakieś pojęcie mają..

Opublikowano

tylko ze caly czas w bagazniku, bo nie ma gdzie zamocowac,

kolejna kwestia .. gdzie macie zamontowane radyjka CB w B5 ...