Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Jakie CB - 520xl czy coś innego ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,

Zamierzam jeszcze przed zlotem kupić CB, niezbyt często wyjeżdżam w trasy, dlatego jakiś Hiper zestaw jest mi nie potrzebny, zleży mi za to na dobrej jakości dźwięku, bez zgrzytów i całej gamy szumów i pisków + optymalny zasięg.. Wszystko to za stosunkowo niewielkie pieniądze :good:

Przeleciałem przez allegro i zacząłem zastanawiać się nad dwoma opcjami:

1) http://www.allegro.pl/item420996152_cb_radio_alan_199_a_antena_ml_145_sirio_gratis.html

2) http://www.allegro.pl/item422821851_okazja_cb_uniden_pro_520_xl_520xl_wtyk_krk.html

Gdyby nie problemy z legalnością Unidena, kupiłbym go bez pytania, ale jednak są więc zastanawiam się nad jakąś alternatywą. Jakie są wasze zdania ? Kupić 1) czy może olać to, brać Unidena i bać się kontroli czy jeszcze coś innego ? Jestem cienki Bolek jeśli chodzi o CB więc proszę o radę :hi:

Opublikowano

Miałem ten sam dylemat z homologacją czy bez. No i mam Uniden_a :polew:

Z tego co udało mi się dowidzieć to teoretycznie możesz dostać 2 czy 4 lata za brak homologacji ale praktycznie nikt tego nie sprawdza.

W moim mieście był jeden przypadek, że gościu miał sprawę za to radyjko ale tylko dlatego bo woził fajki z Rosji a jak misiaki go skontrolowali to akurat jechał "pusty" i musieli do czegoś się przyczepić (mieli pewność że zwozi fajki :polew:).

Reasumując, ja na twoim miejscu wybrałbym Unidena

Opublikowano
  • Autor

Nie przesadzałbym z tym wymiarem kary :chytry: (sąd, grzywna 1000zł to max.)

Ale czy te radia różnią się znacznie od siebie ? Czy właściwie jest to to samo.. ?

Opublikowano

ja mam 520 XL polecam

Opublikowano

Z tych dwóch linków co podałeś wybrałbym Unidena szczególnie jak nie będziesz przejmował się sprawą homologacji.

Sam zdecydowałem się na President JohnnyII (trochę przez homologację U520, a bardziej dla ASC) :good: ale niestety to już inna półka cenowa.

Opublikowano
  • Autor

Z tych dwóch linków co podałeś wybrałbym Unidena szczególnie jak nie będziesz przejmował się sprawą homologacji.

Sam zdecydowałem się na President JohnnyII (trochę przez homologację U520, a bardziej dla ASC) :good: ale niestety to już inna półka cenowa.

Dokładnie tak. Zbyt mało wyjeżdzam, żeby inwestować w Presidenta :confused4:

A kwestia homologacji trochę mnie nurtuje.. Po cholerę mam jeździć i się przejmować kontrolą, a pewnie będzie tak, że wszyscy jeżdzą, a mnie w drugi dzień udupią :kox:

Jeśli radio nr 2 nie odstaje zbytnio jakością od Unidena, to biorę "2", ale jak jest jakiś badziew to znowu mam dylemat :wink4: No chyba, że jeszcze jakiś inny model ?

Opublikowano

uniden 520 + antenaka President taki mam zestaw i jestem zadowolony

Opublikowano

Ja nabyłem ALANA 109 ( polecone przez łukaszr) jestem zadowolony.

Opublikowano

tylko Uniden :good:

Opublikowano
  • Autor

Ja nabyłem ALANA 109 ( polecone przez łukaszr) jestem zadowolony.

A jak z szumami, Alan 199a podobno zbiera mase niepotrzebnych rzeczy, zbiera z większej odległości niż potrafi nadać, słyszałem, że to szumofon ;)

A ALAN 109 + jaka antena ? - skrobnij mi dwa zdania z praktycznego użytkowania :good:

Opublikowano

Czy zbiera szumy?? Powiem tak w mieście sprawuje się dobrze a w trasie jakoś nie odczułem żeby był szumofon.

Antenkę miałem brac ML145 ale zdecydowałem się na hustlera 100. MI w zupełności styka.

Opublikowano

Mowi sie, ze popsuty Uniden jest lepszy od dobrego Alana :decayed:

Nie wiem ile w tym prawdy, bo korzystalem i korzystam tylko z Unidena, ale na Alana chyba bym sie nie zdecydowal.

Opublikowano
  • Autor

Może i tak, ale mi głównie o tą homologację chodzi..

Gdyby nie problemy z legalnością Unidena, kupiłbym go bez pytania..

Dlatego zdanie horneta jest dla mnie w tym wypadku bardzo pomocne :good:

Opublikowano

Mowi sie, ze popsuty Uniden jest lepszy od dobrego Alana :decayed:

Nie wiem. Zaciągałem info u osób które się znają.

Opublikowano

Może i tak, ale mi głównie o tą homologację chodzi..

Gdyby nie problemy z legalnością Unidena, kupiłbym go bez pytania..

Dlatego zdanie horneta jest dla mnie w tym wypadku bardzo pomocne :good:

nosfer , bierz Unidena , popytaj ludzi którzy byli kontrolowani przez policje , czy chociaz raz w życiu mieli dać do tejże kontroli deklaracje radia ???? bo z tego co wiem to 99.9% powie ci ze nigdy i ja do tych 99.9% też sie zaliczam, mam Unidena i bardzo go sobie chwale. Na polskich drogach jeździ 50% aut z CB , myslisz ze policja pyta ich o

Opublikowano

Kolego, bierz Unidena, daj spokój sobie z Alanem. W Audi mam Unidena, co prawda 510tke a w innym aucie Alana 100+ (ma już chyba ze 3 lata) i porównując te 2 radyjka to jak porównywać Audi i Fiata. Nie zwracaj uwagi na homologację, kupuj Unidena! Gorąco polecam!!

Opublikowano

kupuj unidena 520xl,antenke mam wilsona LITTLE WIL,za***iście hula,a homologacje do niego mam na xero :polew:,a kto mi kaze oryginal wozic,zeby sie zniszczyl?jak chcesz to ci ja klepne :gwizdanie:.pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Kur** wczoraj siedziałem na necie, wszedłem do jednego sklepu z CB żeby się dowiedzieć czegoś więcej, no i w sumie już się prawie zdecydowałem na jednego z Alanów + jakąś antenę 1,5m, no ale jak czytam te wasze namowy na Unidena .... :mysli: Pojadę dzisiaj do siedziby Cbradio24.pl może mi coś doradzą na miejscu jeszcze..

Opublikowano

Kur** wczoraj siedziałem na necie, wszedłem do jednego sklepu z CB żeby się dowiedzieć czegoś więcej, no i w sumie już się prawie zdecydowałem na jednego z Alanów + jakąś antenę 1,5m, no ale jak czytam te wasze namowy na Unidena .... :mysli: Pojadę dzisiaj do siedziby Cbradio24.pl może mi coś doradzą na miejscu jeszcze..

jak podjedziesz do sklepu to ci nie wcisna zadnego Alana lub Unidena , tylko ci troche podkręca i wcisną Presidenta za 550 pln , wspomnisz moje słowa. nie bierz ze sobą wiecej pieniedzy niż potrzebujesz. powaznie...

Opublikowano
  • Autor

Wiem, chce na to przeznaczyć góra 350zł.. Zbyt rzadko wyjeżdżam w trasy, żeby inwestować w CB, podstawowe radio i w miarę dobra antena powinna mi w zupełności wystarczyć.. Wczoraj rozmawiałem z gościem od CB, radio Alan 101 (albo 102 - nie pamiętam) ok 200zł + antena ML 154 ok 130zł = zestaw w zupełności wystarczający dla moich potrzeb. Dzisiaj jadę.. może się na to zdecyduje..