Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Jakie CB - 520xl czy coś innego ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kumam :hi:

Opublikowano

Ja tez szukam CB radio i anteny jestem zielony w tym temacie, ale używam nawigacji Mio 201 i czy ktos korzysta z takiego zestawu nawigacja + CB radio czy sie nie zakłócają nawzajem czy jak założę CB to nie będę miał problemów z odbiorem sygnału z nawigacji. :mysli:

Opublikowano

Ja tez szukam CB radio i anteny jestem zielony w tym temacie, ale używam nawigacji Mio 201 i czy ktos korzysta z takiego zestawu nawigacja + CB radio czy sie nie zakłócają nawzajem czy jak założę CB to nie będę miał problemów z odbiorem sygnału z nawigacji. :mysli:

zestaw u 520 = sirio ml145 wystarczy ci i nic nie powinno zakłócać

Opublikowano

zestaw u 520 = sirio ml145 wystarczy ci i nic nie powinno zakłócać

http://www.allegro.pl/item499915485_cb_uniden_pro_520_xl_520xl_ml145_sirio_wtyk_expres.html

taki zestaw na swieta bedzie ok poszukam moze cos taniej dostane

http://www.allegro.pl/item496565743_cb_radio_uniden_pro_520_xl_520xl_wtyk_gratis.html

a tu gosc pisze ze daje homologacje wiec jest legal?? czy lewa holomogacja ciekawe

Opublikowano

Przetestowałem kilka anten i radyjek i jak na razie liderem jest Uniden 520 + Little Will. W tej chwili mam JohnyII + jakaś antenka Presidenta na stałe w dachu w Audi i HarryII + malutka magnesówka Presidenta (ze 30cm) na Jeepie. Obydwa zestawy nijak się mają do Unidena. O wpadce typu Cobra 19 + Hustler nie wspominam, bo wstyd. Jutro chyba przełożę Unidena do Audi, mam nadzieję, że poprzedni właściciel zestroił antenę do samochodu. No i zobaczymy, czy nie trzeba będzie demolki robić, żeby wygrzebać tego Johnego spod kierownicy. Co do homologacji, to nigdy nikt mnie podczas kontroli o to nie pytał i nigdy żadnych papierów do radyjek przy sobie nie woziłem.

Opublikowano

Mówisz, że Uniden 520 jest lepszy od Johnego II :?: :rolleyes:

Mnie się wydaje, że są mniej wiecej takie same, tylko JohnyII ma auto sqelch.

A reszta to kwestia zestrojenia i doboru anteny. :cool1:

Opublikowano

Wszystkie sprzety stroje na wylocie na Pruszków, a jest to jeden z lepszych, jeśli nie najlepszy serwis w okolicach Wawki (przynajmniej wg kierowców dużych mobilów, a im ufam w tych kwestiach). Wymienione zestawy były na różnych samochodach... a właśnie, jeszcze mam taką antenkę ML145, czy jakoś tak.. na Astrze z Harrym sobie jeździła, teraz w garażu stoi... na Jeepa np okazało się, że najlepsza jest ta malutka antenka Presidenta. Co do zestawu na Audi, to jeszcze nic nie zmieniałem. Jest tak, jak kupiłem. A właśnie, bo nie byłbym do końca uczciwy nie wspominając, że Unidenek troszkę podkręcony jest, ale to podobno nic nie daje. Żadnego innego radia nie umiem ustawić tak, żeby było słychać rozmówcę, a nie było słychać szumów... no chyba, że jest bardzo blisko, ale i tak coś zawsze urwie.

Opublikowano

Testował ktos na antenie o dlugosci max 50cm, wiem juz jakie radio kupie teraz antene musze dobrac ale nie chce bata dlugiego zeby mnie nie pomylili z trolejbusem lub tramwajem :kox::polew:

Opublikowano

Irkin, Jeżeli szukasz do 50cm to rozglądaj się za jakimś helikalem.

Ja mam u siebie Sirio Tajfun 27 - ALLEGRO Jak widać jej zaletą jest to że wygląda jak fm-ka i ma długość 53cm. W razie potrzeby służę zdjęciem jak to wygląda na sedanie.

A więcej o tej antenie znajdziesz TUTAJ

Oczywiście antena nie dorówna ML-145 ale robiliśmy testy z kolegą (na dokładnie takich samych sprzętach i antenkach) i w mieście 3-4 km. Poza miastem do 8km (mówię o nadawanium, bo odbiór większy o jakieś 3-4 km) Oczywiście jest też różnica czy sygnał był (nadawany/odbierany) do tyłu czy do przodu, bo antenka jest pochylona.

Tak więc mnie spokojnie wystarcza i polecam wszystkim, którym długie baty się nie podobają ale też nie mają wygórowanych wymagań co do zasięgu anteny.

Dodam jeszcze, że wczejśniej miałem Sirio Performer p-600 z batem o dł. 125cm KLIK zamontowaną na stałe do klapy bagażnika (sedan) i pewnie dlatego antena działała gorzej niż Tajfun zamontowany na stałe w dachu.

Opublikowano

Wlasnie o taka antene mi chodzi nie musze miec wielkiego zasiegu tylko wolalbym mocowanie na magnes dzieki za info juz wiem jaki zasieg moge oczekiwac i to mnie w zupelnosci wystarczy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam Unidena 520XL + PRESIDENT MISSOURI i bardzo ładnie mi się to spisuje. Ta antena ma cewkę która ją "wydłuża". Wcześniej miałem ML 145 i nie odczuwam żadnej różnicy.

Jakby ktoś chcial sobie zamontować CB w B6 to kupujcie Unidena 520XL lub Presidenta Harry II, włóżcie sobie w ten schowek z lewej strony pod włącznikiem świateł (wchodzi na styk bez śrub i innych mocowań), kabel od anteny poprowadźcie w progu, antene do bagażnika i kiedy chcecie to sobie wyjmujcie :) Ja tak miałem i jest super nie trzeba się ciągle motać z tym wtykiem do zapalniczki bo ma się już podlączone na stałe i nie rzuca się zbytnio w oczy.

Opublikowano

Ja mam Unidena 520XL + PRESIDENT MISSOURI i bardzo ładnie mi się to spisuje. Ta antena ma cewkę która ją "wydłuża".

Co takiego? :shocked: Ilosc zwojów cewki przelicza się na długośc promiennika (bata),ta antena ma taką spirale po środku więc o tyle jest dłuższa :wink4: Antena ta jest dobra,ale dużo taniej mozna znaleźć równie dobrą,a wiekszośc ludków kupuja ja ze wzgledu na wygląd :cool1:

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Wątek co prawda trochę się zakurzył ale może odświeżę.

Ja właśnie będę kupował radio i pewnie będzie to właśnie U520XL a antena to Lemm 1200, miałem tą antenę w poprzednim aucie i uważam, że jest naprawdę dobra, mocowanie na motylku ułatwia szybki demontaż i montaż

Opublikowano
  • Autor

Odgrzałeś kotleta... :evil:

Opublikowano

Nosfer jak go zakładał to jeszcze był nowicjuszem a teraz prosze...

Opublikowano
  • Autor

I na mój widok piszczały młode laski... :evil:

A teraz piszczą razem ze swoimi matkami :evil2:

Opublikowano

I na mój widok piszczały młode laski... :evil:

A teraz piszczą razem ze swoimi matkami :evil2:

i tatusiami :decayed:

Opublikowano

Od samego początku używam unidena co prawda nie ma aktualnej homologacji ale ma z 2006 roku wiec można sie tłumaczyć ze kopiłeś jak jeszcze miał i nawet nie wiedziałeś ze stracił.

Opublikowano

Od samego początku używam unidena co prawda nie ma aktualnej homologacji ale ma z 2006 roku wiec można sie tłumaczyć ze kopiłeś jak jeszcze miał i nawet nie wiedziałeś ze stracił.

ale przecież tego nikt nie sprawdza, przynajmniej ja osobiście sie nie spotkałem z tym przy kontroli , ani nie słyszałem nigdy ,żeby psy sprawdzały CB

Opublikowano

ale przecież tego nikt nie sprawdza, przynajmniej ja osobiście sie nie spotkałem z tym przy kontroli , ani nie słyszałem nigdy ,żeby psy sprawdzały CB

nom, nie sprawdzają, mi ostatnio przy kontroli nie sprawdzali, ale jak trafi się jakiś upierdliwy i będziesz kozaczył to wierz mi że CI sprawdzą :decayed: