Arkom Opublikowano 30 Marca 2014 Opublikowano 30 Marca 2014 Witam, mam małe pytanie czy mogę do baku wlać "dorobione" paliwo z olejem tzn takie jak się leje do piły motorowej czy kosy spalinowej, na 5L benzyny 100 ml oleju. Do starego auta takie paliwo wlewałem i nie było problemów, teoretycznie tutaj tez ich nie powinno być bo i wtryski i same tłoki bd miały lepsze smarowanie ale to tylko moja spekulacja. Mam tej wachy 10 L szkoda mi to wylać a chętnie bym to wlał do baku )
Labiel Opublikowano 31 Marca 2014 Opublikowano 31 Marca 2014 Powiem tak: wychodzi 200ml oleju na 10l czyli powiedzmy na 100 km, czyli 2l oleju na 1000 km. Gdyby mój silnik "brał" tyle oleju to pewnie byłaby niezła kopcówa z tyłu. Ja bym nie lał, zawalisz świece nagarem. Ewentualnie jakbyś wlewał to w porcjach na pełen zbiornik.
Arkom Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Opublikowano 31 Marca 2014 Co prawda ja mam tego max 10L trochę mi tego szkoda a nie mam co z tym zrobić. Też sądziłem żeby wlewać to w porcjach z normalna wachą. Nić przemyśle sprawę, w starym aucie robiłem takie myki i nic sie nie działo tu sie zastanowię
Gutterman Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Jak wlejesz 5L na pełen bak to nic nie powinno sie dziać. Miałem kilka litrów mieszanki diesla z PB i jak wlalem kilka L na płen bak nic sie nie działo
Rekomendowane odpowiedzi