Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Trzęsie na jałowym i kopci jak jest ciepły.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pojawił się problem w silniku 2.0TDI BPW. Auto odpala i pracuje normalnie, jeździ normalnie ale gdy się już zagrzeje silnikiem zaczyna trzepać tylko na biegu jałowym w środku czujesz jakbyś był na jakimś masażu.. dodatkowo kopci wtedy na biało. Tylko i wyłącznie jak jest ciepły (temp 90). Auto jeździ po mieście ale raz na 2tyg ma trasę więc jest goniony. Ostatni raz stałem w korku to mi aż było wstyd bo zrobiłem taką chmurę dymu jakbym palił kapcia przez minutę... Kontrolka o DPF nigdy się nie zaświeciła. Na trasie nigdy nie zakopci nawet przy ostrym bucie. Co może być przyczyną?

Opublikowano

wtryski, pompa ciezko troche okreslic moze na poczatku zrob logi i wyeliminuj wtryski jak beda dobre

Opublikowano
  • Autor

Próbowałem się wczoraj połączyć ale coś mi nie chce wykryć auta. Z B5 i 8L łączy się kabel bezproblemowo a tutaj nie wykrywa... Kabel jest firmy VIAKEN:

kklminiplporownanie.jpg

DODAM JESZCZE że podczas drgań obroty nie skaczą są takie jakie powinny być.

Opublikowano

W B7 diagnostyka idzie po CAN-ie, tutaj jest wątek o sprzęcie do diagnozy :

http://a4-klub.pl/diagnostyka-vag-32/all-b7-interfejsy-diagnostyki-aut-szyna-can-np-audi-b7-b8-86717/

Opublikowano

Wody nie ubywa? Proponuję zrzucić pokrywę głowicy i sprawdzić wałek i szklanki.

Opublikowano
  • Autor

Byłem dzisiaj u jednego takiego co miał niby sprawdzić czy to coś nie jest związane z DPF ale zaraz jak odpalono auto (NA CIEPŁYM) odchylił plastik od powietrza i było słychać co jakiś czas takie mocniejsze stuknięcie. Koleś od razu rzucił tekstem że to jest coś związane z motorem a nie z filtrem i resztą bajerów. Jeśli okażę się faktycznie że wałek jest wyjechany jakie są koszty na śląsku B-B jest jakiś spec od diesli no chyba że ktoś z was się porywa na pomoc (tzn wymianę). Nie ukrywam że lekko się podłamałem jak to dzisiaj usłyszałem..

Opublikowano
Byłem dzisiaj u jednego takiego co miał niby sprawdzić czy to coś nie jest związane z DPF ale zaraz jak odpalono auto (NA CIEPŁYM) odchylił plastik od powietrza i było słychać co jakiś czas takie mocniejsze stuknięcie. Koleś od razu rzucił tekstem że to jest coś związane z motorem a nie z filtrem i resztą bajerów. Jeśli okażę się faktycznie że wałek jest wyjechany jakie są koszty na śląsku B-B jest jakiś spec od diesli no chyba że ktoś z was się porywa na pomoc (tzn wymianę). Nie ukrywam że lekko się podłamałem jak to dzisiaj usłyszałem..

Jak się wypala DPF to podobno dymi... w Jasienicy k/ BB masz klubowicza co ma spoko warsztat, zadzwoń i zapytaj 515 237 617

Opublikowano
  • Autor

Czasami przy telepaniu zadymi ale na desce nie pojawia się odnośnie tego żadna kontrolka. Tym to bym się już w sumie nie przejmował. Bardziej teraz zależało by mi na wyeliminowaniu tych niepokojących stuknięć co jakiś czas. :/

Opublikowano

Nagraj filmik i pokaż jak to wygląda.

Opublikowano
  • Autor

Jestem po rozmowie jutro jedziemy żeby wybadał sprawę co i jak i umawiamy się na termin.

Opublikowano
Jestem po rozmowie jutro jedziemy żeby wybadał sprawę co i jak i umawiamy się na termin.

:thumbup1:

Opublikowano

Co było przyczyną bo u mnie jest podobnie? Stukanie i jednocześnie puknięcie powietrza do filtra. Sterownik zero błędów, rozrząd ustawiony na -1.0. Po wymianie oleju się pogorszyło. U mnie zawsze zanieczyszczenie dpf wynosiło max 2% ostatnio patrze 47% przed stukaniem wypaliłem do 0% i teraz po 120km jest 5%.

Opublikowano
Co było przyczyną bo u mnie jest podobnie? Stukanie i jednocześnie puknięcie powietrza do filtra. Sterownik zero błędów, rozrząd ustawiony na -1.0. Po wymianie oleju się pogorszyło. U mnie zawsze zanieczyszczenie dpf wynosiło max 2% ostatnio patrze 47% przed stukaniem wypaliłem do 0% i teraz po 120km jest 5%.

90% wałek rozrządu i szklanki. Choroba prawie każdego BPW

Opublikowano
  • Autor

jutro oddaję auto i w pt będziemy wiedzieć. Najgorsze jest to że nie idzie dostać tego wałka mówił wczoraj na spotkaniu że od ponad miesiąca nie ma go w ofercie.

---------- Post dopisany 10-04-2014 at 15:47 ---------- Poprzedni post napisany 09-04-2014 at 15:27 ----------

Ok, jest diagnoza wałek i popychacze do wymiany mówił że już prawie na wylot były.

---------- Post dopisany 14-04-2014 at 11:53 ---------- Poprzedni post napisany 10-04-2014 at 15:47 ----------

Auto odebrane, chodzi cichutko nic nie trzęsie, jest cacy. Dzięki wielkie H4mm3R za pomoc z dobrym warsztatem, masz u mnie halbę. ;)