Skocz do zawartości
IGNOROWANY

BLUETOOTH i czujniki parkowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jestem w przed dzień zakupu B8 z 2009 roku i dzisiaj mam okazję nią pojeździć. W związku z tym pojawiło mi się kilka pytań miedzy innymi o BT.

Jest tam MMI 3G High i przycisk telefon - jednak jak naciskam to wyskakuje - Telephone not installed. Czy oznacza to, że nie ma modułu czy jest niekatywny - ewenualnie jak to sprawdzić?

Pytanie drugie - są czujniki parkowania ( niestety tylko z tyłu ), jednak jedynie piszczą:) Widziałem kilka modeli, którym pokazywało się na wyświetlaczu w formie graficznej. Czy jest możliwość takiej zmiany i czy trzeba coś dokupić?:)

Dzięki za pomoc:)

Opublikowano

Opcji Bluetootha brak niestety ale mozna to doposazyc :wink:

Co do PDC na tyl to ORI brak wizualizacji tylko kodowanie reczne .

Opublikowano

Dzięki:)

A wiesz może jakie są koszty takiego modułu z robocizną i kto na Dolnym Śląsku może to robić?

I jakie są koszty zakodowanie takiej wizualizacji?

Opublikowano

Jak masz VCDS to sam to zrobisz .

Opublikowano

Niestety nie posiadam a co to jest i gdzie się to kupuje?

To coś jak VAG?

Tym zaprogramuje czujniki a ile może kosztować taki moduł do BT?

Opublikowano

W 2g modul bt jest zewnetrzny, ale w 3g to chyba zintegrowany w mmi... jak to jest?

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

w MMI 3G jest wbudowany w sterownik 5F .

Opublikowano

To przy mmi 3g high nie jest bt standardem... ewentualnie kwestia aktywacji?

Opublikowano
To przy mmi 3g high nie jest bt standardem... ewentualnie kwestia aktywacji?

wszystko zalezy od doposazenia auta, niestety za wszystko trzeba płacić.

Kodowanie :

1. Wybierz STG 5F (infotainment)
  2. Regulacja STG -> Funkcja 10
  3. Kanał 17 - Moduł Bluetooth (wewnętrzny)
  4. Wartość domyślna: 0
  5. Nowy w tym zestawie: 1

Żyć Codieranleitung z VCD:

5f_anpassung_bluetooth.PNG

Opublikowano

Panowie,

Co do VCDS... gdzie można znaleźć to cudo?

Rozumiem, że mogę wgrać to na laptopa i dokupić kabel? Czy coś jeszcze?

Macie do polecenia sprzedawców jakieś źródła?

---------- Post dopisany at 14:15 ---------- Poprzedni post napisany at 14:11 ----------

Przeglądałem na stronie ADAKO ale ceny są powalające... :suicide_anim:

Opublikowano
Panowie,

Co do VCDS... gdzie można znaleźć to cudo?

Rozumiem, że mogę wgrać to na laptopa i dokupić kabel? Czy coś jeszcze?

Macie do polecenia sprzedawców jakieś źródła?

---------- Post dopisany at 14:15 ---------- Poprzedni post napisany at 14:11 ----------

Przeglądałem na stronie ADAKO ale ceny są powalające... :suicide_anim:

temat kabelkow masz tu ===> http://a4-klub.pl/diagnostyka-vag-32/all-b7-interfejsy-diagnostyki-aut-szyna-can-np-audi-b7-b8-86717/index21.html#post1017349

Opublikowano

Witam. Aby sprawdzić czy Twoje Audi ma zamontowany moduł do obsługi telefonu np. z wielofunkcyjnej kierownicy(tzn. poprzez zamontowany zestaw głośno-mówiący) musisz po prostu dokonać bardzo prostej czynności. Włącz zapłon, lub uruchom silnik. Następnie w telefonie komórkowym nieważne jakiej marki i w jakiej sieci włącz Bluetooth i kolejno wyszukiwanie urządzeń. Jeżeli telefon znajdzie np. Audi UHV ...., to powiąż urządzenia intuicyjnie - system wszystko podpowiada w zależności od zainstalowanej wersji językowej. U mnie wszystko działa ale po niemiecku. Nie muszę się obawiać przed drogówką kiedy dzwonię lub dzwonią do mnie bo telefon z włączonym Bluetooth-em patrzy na mnie z podwieszonego na szybie uchwytu. Poza tym książkę telefoniczną oraz wiele innych funkcji zależnych od modułu komunikacji języka i wyposażenia pojazdu możesz w ten sposób ustawiać i edytować( ma tu zastosowanie typów starszych telefonów z Bluetooth-em) . W przypadku pytań chętnie odpowiem na tel. kom.

Opublikowano
Witam. Aby sprawdzić czy Twoje Audi ma zamontowany moduł do obsługi telefonu np. z wielofunkcyjnej kierownicy(tzn. poprzez zamontowany zestaw głośno-mówiący) musisz po prostu dokonać bardzo prostej czynności. Włącz zapłon, lub uruchom silnik. Następnie w telefonie komórkowym nieważne jakiej marki i w jakiej sieci włącz Bluetooth i kolejno wyszukiwanie urządzeń. Jeżeli telefon znajdzie np. Audi UHV ...., to powiąż urządzenia intuicyjnie - system wszystko podpowiada w zależności od zainstalowanej wersji językowej. U mnie wszystko działa ale po niemiecku. Nie muszę się obawiać przed drogówką kiedy dzwonię lub dzwonią do mnie bo telefon z włączonym Bluetooth-em patrzy na mnie z podwieszonego na szybie uchwytu. Poza tym książkę telefoniczną oraz wiele innych funkcji zależnych od modułu komunikacji języka i wyposażenia pojazdu możesz w ten sposób ustawiać i edytować( ma tu zastosowanie typów starszych telefonów z Bluetooth-em) . W przypadku pytań chętnie odpowiem na tel. kom.

dokładnie tak od tego zacznij ori kod do BT to 1234. jak to zadziała to masz w pełni sprawny BT:wink: