Chowix Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Witam, pytanko mam w sprawie swojej a8. Otóż posiadam licznik z S8, temperaturę zewnętrzną pokazuje odpowiednio dobrze, temperaturę cieczy chłodzącej także ~90*C.. a jednak na FISie pokazuje mi spalanie ~1L-4L.. wiem fajnie ale nie jest to realne spalanie
marcin_franz Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 W kodowaniu licznika jest wszystko dobrze? Ilosc cylindrów i rodzaj paliwa? W b5 mozna zrobic vagiem korekte spalania, moze w a8 tez.
Chowix Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2014 O kurcze masz może instrukcję do a4 ? Możliwe, że to będzie to ! Ok znalazłem coś (Instrument cluster ) Moduł sterowania Coding STG 17 (tablica przyrządów) wybierz STG kodowanie -> funkcja 07 ? Xxx: wyposażenie dodatkowe (do 01/1999) +00 - Bez dodatkowych urządzeń +01 - Rozmiar Pojemność zbiornika 90l dla 6-cylindrowy +02 - Ogrzewanie +16 - Radio / Navigation ? Xxx: wyposażenie dodatkowe (od 02/1999) +00 - Bez dodatkowych urządzeń +01 - Rozmiar Pojemność zbiornika 90l dla 6-cylindrowy +02 - Ostrzeżenie pasa xx?xx: wersja kraju 0 - Niemcy (D) 1 - Reszta świata (RŚ) LHD 2 - Stany Zjednoczone (USA) 3 - Kanada (CDN) 4 - Wielka Brytania (GB) 5 - Japan (JP) LHD 6 - Arabia Saudyjska (SA) 7 - Australia (AUS) 8 - reszta świata (ROW) RHD 9 - Japonia (JP) RHD xxx? x: Liczba cylindrów 4 - 6 i 12 cylindrow 8 - 8 cylindrow xxxx?: wersja silnika 0 - silnik TDI 2-6-cylindrowy silnik benzynowy 3-8-cylindrowy silnik benzynowy 4 - silnik Turbo 5- 12 cylindrowy
marcin_franz Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 tak to to, tylko widzisz, w a4 jest max V6, a Ty masz V8. Może poszukaj jakiegoś kodowania od a8...
bediks Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 a miales wczesniej fisa?? bo jesli masz podpiete lpg to bedzie pokazywac glupoty, spalanie liczy z czasów otwarcia wtrysków , nie jestem mechaniorem, nie wiem któredy podaje sie gaz czy odzielnymi wtryskami czy jak, w b5 np nie da sie zrobic zeby fis pokazywal spalanie lpg , pewnie w a8 tez tak masz ze nie pokaze i nie obejdziesz tego ---------- Post dopisany at 10:10 ---------- Poprzedni post napisany at 10:08 ---------- polataj na samej bzynie, pewnie wciagnie pol wyplaty , ale zobaczysz czy spalanie sie zmieni na wlasciwie czyli ile ona tam pali pewnie >20 l:decayed:
Chowix Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Te kodowanie jest właśnie z a8 muszę przekodować i powinno latać.. tak piszą na a8team.. Tz chce uzyskać spalanie PB i zawsze sobie tam dolicze z 5L.. Latałem też na PB i to samo.. Przekoduje i zobacze czy coś dało Co od tego czy miałem wcześniej fis to nie wiem, bo od początku mam ten z s8 licznik. Spalanie ~20L gazu
marcin_franz Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Faktycznie z A8. Przekoduj i powinno latać
Rekomendowane odpowiedzi