Opublikowano 17 Czerwca 201511 l Siemanko. Pytanie mam takie. Czy zamiast wywalac 400zl na dp, moge soboe wspawac kwasowke?
Opublikowano 20 Czerwca 201511 l witam tabelka spod linka mysle ze odpowie na wiele pytan co kto ma w jakim silniku jakim roczniku itd itp warto by ja podpiac pod pierwszy post http://www.clubgti.com/showthread.php?34368-1-8T-20V-Engine-codes-FAQ poza tym mam pare pytan 1: czy to prawda ze glowice od wolnossakow byly wykonane z slabszego materialu niz turbo? ( AGN, ADR) 2: skoro niektore glowice ADR mialy szeroki kanal to mozna by sie pokusic o wlasnie taka glowice bez dokladania walkow z ADR do AEB, byly takze wypusty z vvt z tym ze pewnie weszly jak zaczeli produkowac je z waskim kanalem ktos ma jakies info o tych silnikach ? 3: co trzeba przerobic zeby zaadoptowac vvt np z BAM(bo taki planuje kupic silnik) do wolnossaka lub AEB/AGU
Opublikowano 3 Lipca 201510 l Siemanko. Pytanie mam takie. Czy zamiast wywalac 400zl na dp, moge soboe wspawac kwasowke? Wspawaj sobie cokolwiek nawet żeliwo byle tylko wiekszej średnicy i byle wywalić kata.
Opublikowano 3 Lipca 201510 l Siemanko. Pytanie mam takie. Czy zamiast wywalac 400zl na dp, moge soboe wspawac kwasowke?Wspawaj sobie cokolwiek nawet żeliwo byle tylko wiekszej średnicy i byle wywalić kata. w sumie racja
Opublikowano 3 Lipca 201510 l No taki mam zamiar. Chwilowo ma inny wydatek.. Wakacje Siemanko. Pytanie mam takie. Czy zamiast wywalac 400zl na dp, moge soboe wspawac kwasowke?Wspawaj sobie cokolwiek nawet żeliwo byle tylko wiekszej średnicy i byle wywalić kata. w sumie racja No taki mam zamiar. Chwilowo mam inny wydatek.. Wakacje
Opublikowano 9 Lipca 201510 l Witam, od czego władaliście przepływkę 3"? ma ktoś jakieś foto, podpowie ktoś jak założyć?
Opublikowano 12 Lipca 201510 l Dobra a ciezko to wpasowac w ori puszkę? Panowie jaką w AVJ mam średnice sworznia 19 czy 20mm? chce kupic kute korby i wypadało by wiedzieć jaka średnica
Opublikowano 13 Lipca 201510 l Witam Czyli najlepszą podstawą do mocnego 1.8T jest silnik AVJ, BFB, AMB, BEX z głowicą z AEB, wałkami z ADR i kutymi korbowodami ?
Opublikowano 13 Lipca 201510 l Generalnie to kazde 1.8t przy zakuciu przyjmuje na klate duzo wiecej niz fabryka przewidziala
Opublikowano 13 Lipca 201510 l Autor Wystarczą kute korbowody i tłoki czy coś jeszcze zakuć ? zależy w jakie moce celujesz
Opublikowano 13 Lipca 201510 l Dlatego pytam. Chcę 300KM ale chcę być pewien że ten silnik pojeździ długo.
Opublikowano 13 Lipca 201510 l Autor nie ma sensu zakuwać, 270-300HP i 380Nm seryjne korby spokojnie znoszą
Opublikowano 13 Lipca 201510 l Korby zniosa nawet ciut wiecej jesli moment bedzie delikatnie narastal. Do 300km nie trzeba kuc. Edytowane 13 Lipca 201510 l przez marcindlug