Opublikowano 17 Listopada 20169 l Przycisk mam tylko od esp i jest bliżej kierowcy to mozesz szukac 8K2959674E
Opublikowano 17 Listopada 20169 l Czy jak zrobię kodowanie to będzie mi się wyświetlało wszystko na ekranie nawigacji a przycisk esp muszę zmienić na numer taki jak w pierwszym watku
Opublikowano 17 Listopada 20169 l Czy jak zrobię kodowanie to będzie mi się wyświetlało wszystko na ekranie nawigacji a przycisk esp muszę zmienić na numer taki jak w pierwszym watku mozesz zrobic tak jak opisane jest to w 1 poscie zmieniajac tez przycisk ESP na prawa strone wtedy ADS masz z lewej
Opublikowano 17 Listopada 20169 l O jakim nr szukać przycisku ads ...... przeciez jest to opisane w 1 poscie . ADS przełącznik MODUŁ : 8K1 959 673 E V10 (LHD) ESP tylko: - 8K2 959 674
Opublikowano 20 Listopada 20169 l u mnie na wlepce nie ma ani 1N1 ani 1N3???? oczywiscie ze nie ma ....... w POLIFCIE czyli 2012-2015 jest 1N8 - elektromechaniczne wspomaganie adres sterownika 44
Opublikowano 20 Listopada 20169 l u mnie na wlepce nie ma ani 1N1 ani 1N3???? oczywiscie ze nie ma ....... w POLIFCIE czyli 2012-2015 jest 1N8 - elektromechaniczne wspomaganie adres sterownika 44 czyli lepiej, czy gorzej? ktore lepsze i czy coś da się z tym zrobić?posted from my mobile
Opublikowano 21 Listopada 20169 l .... no ale co chcesz z tym wspomaganiem zrobic ? w Polifcie kazda B8 ma to na wyposzaeniu
Opublikowano 22 Listopada 20169 l czy jak mam mmi3g high przy uruchomieniu ADS bede mial menu tylko tekstowe czy wizualizacja tez bedzie ? narazie wszytsko urchomilem tak jak w pierwszym poscie, jeszcze tylko musze przyciski podokladac i pozamieniac stronami . lepiej przewody po stronie kierowcy czy pasazera ciagnac ?
Opublikowano 23 Listopada 20169 l Łatwiej po stronie kierowcy, bo i tak musisz do MCE kable dać, tuż obok masz bezpieczniki a niżej masa. Tylko 3 plastiki do zdjęcia. Ale w oryginalne prąd idzie z prawej.
Opublikowano 7 Grudnia 20169 l Witam, w A4 B8, miałem problemy z taśmą, udało się jej rozwiązać ale wydaje mi się że po zmianie albo już w trakcie jak nie działała układ kierowniczy zaczął działać bardzo lekko. Jeżdżę prawie cały czas na dynamicznym bo na auto czy comfort za lekko działa kierownica i jeździ się aż nie przyjemnie. Czy można gdzieś ustawić poziom jej "wspomagania", coś zresetować ? Czy może szukać problemu w servotronicu ?
Opublikowano 19 Stycznia 20179 l witam mam pytanie, a wiec zalozylem dzis modul ADS oczywiscie podlaczone i zakodowane tak jest opisane w watku? kostka od ads Pin 1 zasilanie - do bezpiecznikow Pin 2 sterowanie - do 16 pinowej kostki zmostkowalem z 4pinem kolor zolto czarny pin3 masa -do slupka po stronie kierowcy. podswietlenie i przelaczanie modulu dziala w przelaczniku ale na mmi sie nie zmienia np: na przelaczniku jest podswietlone auto , a na mmi jest dynamic, czy niepowinno byc ze jesli sie zmieniam na auto w przelaczniku na mmi tez powinno pokazywac to samoczyli auto. w kanalach 63,64,65,66 ustawione ma wszedzie 4, np podczas jazdy ustawie tryb np: tryb auto, comfort lub dynamic wszystko sie podswietla, jak zgasze auto to po ponownym uruchomieniu na module zapala sie mocniej tryb indwidual. Czy w kanalach jesli mam modul adsu powinno byc ustawione 63 - 1, 64 - 2, 65 - 3, 66 - 4 czy mogl by to ktos wyjasnic bo watek czytalem caly od poczatku do konca, auto jest z 08.2011 r mmi mam 3g high? nie wiem juz sam czy dobrze zrobilem czy nie ? dziekuje pozdrawim
Opublikowano 19 Stycznia 20179 l Czytamy ze zrozumieniem. Cytuj Po założeniu przełącznika ADS musimy zmienić kodowanie:STG 09 (Bordnetz)STG Anpassung -> Funktion 10Security Acces Code 20113KANAŁY 63,64,65,661 = Comfort 632 = Auto (Standard)643 = Dynamik 654 = Individual 66 Edytowane 19 Stycznia 20179 l przez komoornik
Opublikowano 19 Stycznia 20179 l 3 godziny temu, komoornik napisał: Czytamy ze zrozumieniem. To juz ustawilem ale sie nic nie zmienilo na panelu sie zmieniaja ustawienia a na mmi nie ,?umnie jeszcze jest blad : jak go kasuje to wraca znow gdzie jest problem 1 Fault Found: 03207 - Charisma Switch Module 004 - No Signal/Communication Freeze Frame: Fault Status: 00100100 Fault Priority: 3 Fault Frequency: 1 Reset counter: 110
Opublikowano 19 Stycznia 20179 l Brak komunikacji z przyciskiem. Pewnie coś nie tak z podłączeniem do MCE.
Opublikowano 9 Listopada 20178 l Witam Czy ktoś może wyjaśnić o co chodzi z tym kodowaniem BYTE 8 bit 4 zmiana 0 na 1 ( ADS ) * jesli nie posiadamy to nie kodujemy ???? chcę zakodować ADS i do końca nie wiem czy powinienem zrobić to kodowanie. Mój Kod przekładni servotronic 1N3 . Chcę zakodować silnik i servotronic na razie bez przycisków. MMI 3G Basic
Opublikowano 9 Listopada 20178 l 8 godzin temu, kojote38 napisał: Witam Czy ktoś może wyjaśnić o co chodzi z tym kodowaniem BYTE 8 bit 4 zmiana 0 na 1 ( ADS ) * jesli nie posiadamy to nie kodujemy ???? chcę zakodować ADS i do końca nie wiem czy powinienem zrobić to kodowanie. Mój Kod przekładni servotronic 1N3 . Chcę zakodować silnik i servotronic na razie bez przycisków. MMI 3G Basic A skąd to wytrzasnąłeś? Bo ja w 2. poście widzę coś takiego: Cytuj BYTE 8 bit 4 zmiana 0 na 1 ( ADS ) BYTE 8 bit 5 zmiana 0 na 1 ( Sportowy dyferencjał QUATTRO) * jesli nie posiadamy to nie kodujemy
Opublikowano 9 Listopada 20178 l http://ankk-vagcom.com/a4-b8-facelift-activer-laudi-drive-select-individual/Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka