Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Poduszki silnika Lemforder, czy tylko kartonik ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mój problem polega na tym, że kupiłem w zeszłym tygodniu poduszki Lemfordera do mojego AFN'a, a jak się okazało dostałem opakowania Lemfordera i poduszki Corteco dodatkowo z zatartym logiem. Czy to jest normalne na rynku zamienników, czy zostałem po prostu oszukany przez serwis ? Poduchy kupiłem na ipatrs.pl i nikomu nie polecam tak niefachowej obsługi. Przy pierwszym moim telefonie konsultant odpowiedział mi, że Lemforder zamawia poduchy od Corteco i tak się nie raz zdarza, zadzwoniłem do przedstawicielstwa ZF Friedrichshafen AG SA, tam natomiast technik powiedział, że oni nie współpracują z żadnym serwisem internetowym, więc jak jest możliwe, że kupił bym Lemfordera na iparts.pl ? Po drugim telefonie inny konsultant powiedział mi, że "jakiś głupek z ZF'a musiał się pomylić bo oni zamawiają tam swoje artykuły" I nie umiał mi odpowiedziać na pytanie czemu miałem kartonik z danej firmy i innej firmy produkt w środku. Czy komuś wcześniej się to zdarzyło ? Montować tego "Lemfordera" czy nie montować, co o tym sądzicie ? Niżej zdjęcia do wglądu.

WP_001425.jpgWP_001427.jpgWP_001429.jpg

WP_001426.jpgWP_001430.jpgWP_001433.jpg

Opublikowano

Trzeba było brać SWAGa.

Opublikowano

uzywke z anglika kupujesz za 40zl i sa jak nowe czasem

Opublikowano

normalka, bo i lem i corteco robili poduszki na 1 montaż

---------- Post dopisany at 22:12 ---------- Poprzedni post napisany at 22:11 ----------

dltego warto porownac ceny obydwu i brac co tansze, to samo z lozyskami innych firm, napinaczami, itp itd

Opublikowano
  • Autor
uzywke z anglika kupujesz za 40zl i sa jak nowe czasem

no właśnie ale czasem posłużą nam 1000 km i znów trzeba się motać zeby wymienić na następne wiec raczej używki wszelkiego typu odpadają.

P.S. pioteros to znaczy ze Lem pakuje do swoich kartoników poduszki Corteco, i generalnie idzie to z jednej link produkcyjnej ?

Opublikowano

W serwisie są do kupienia tylko i wyłącznie oryginalne poduszki Avon Made in England

Opublikowano

nie zawsze i nie wszystkie byly avonu, pamietam ze u mnie jedna siedziala ori wlasnie avonu a druga corteco, ale nie pamietam ktora byla po stronie wydechu a ktora po tej zimniejszej stronie (czyli ta bez kapturka)

kupilem nową SWAGA (bez kapturka) i corteco z oslonka termiczna, zaplacilem chyba 200zł za nowe obydwie w sklepie i smigaja juz 3 rok prawie

Opublikowano

Dlatego trzeba porównywać cenę, bardzo bardzo bardzo często w Lemforderze siedzi właśnie corteco z wytartym znaczkiem vw audi.

Na rynku zamienników nie można sprzedawać części z logo producenta samochodu.

Zamiennika taniego bym nie brał, SWAG w tym przypadku jest mniej pewny a często kosztuje bardzo podobnie.

---------- Post dopisany at 12:53 ---------- Poprzedni post napisany at 12:52 ----------

Adam montuj, nie zastanawiaj się - to najlepsze co możesz kupić poza aso.

Opublikowano
  • Autor

Czeka mnie jeszcze wymiana poduszek skrzyni bo mam zamiar robić cały kpl. Powiedzcie mi ile poduch jest pod skrzynia ? Bo raz słyszę ze 2 później ze 4 + jedna centralna która kosztuje ponad 800 zł. Jak to wygląda i gdzie warto kupić poza ASO ofc. Bo juz raczej nie bede ryzykował Lem'ow z iparts.pl

Opublikowano

w b6 masz jedna centralna mega drogą

w b5 masz dwie samej skrzyni, kosztuja ok 150-200zł /2sztuki, jedna jest trojkatna pionowa, mam gdzies taka dobrą używkę na sprzedaz

Opublikowano
  • Autor

Dzieki za pomoc, raczej odpuszczam jakiekolwiek uzywki jak juz bede bral kpl. to jednego producenta

Opublikowano

Zamiennika taniego bym nie brał, SWAG w tym przypadku jest mniej pewny a często kosztuje bardzo podobnie.

SWAG bodajże dostarcza/dostarczał poduszki pod silnik dla VW.