Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wycinanie katalizatora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam się nad usunięciem katalizatora z mojego auta. Czy ktoś już u siebie usuwał? Dało to jakiś efekt? Rozmawiałem z mechanikiem i mówił, że w silnikach bez turbiny nie robi to jakiegoś szału, ale daje lepszy przepływ spalin.

Opublikowano

Też to słyszałem zastanawiam sie ale jeszcze tego nie zrobiłem , czekam na odważnego :decayed: . W 2.6 i 2.8 wycinaja i sa mega zadowoleni :wink:

Opublikowano

ja akurat miałem już wypalony kat, więc wyciąłem a w jego miejsce wleciały tłumiki wyglądające jak zamiennik kata, różnicy w mocy nie odczułem bo wtedy miałem zatkany tłumik końcowy

Opublikowano
ja akurat miałem już wypalony kat, więc wyciąłem a w jego miejsce wleciały tłumiki wyglądające jak zamiennik kata, różnicy w mocy nie odczułem bo wtedy miałem zatkany tłumik końcowy

A jak z dzwiekiem ? Ryczy na trasie czy jest git ?? :wink:

Opublikowano

Ja wyciąłem u siebie katy latem i powiem szczerze, że w ogóle nie jestem zadowolony. Dźwięk w ogóle nie jest głośniejszy, ale za to stał się jakiś taki dziwny, jakby wydech był nieszczelny. Poza tym z rana na ssaniu jak dodam gazu z potrafi nieźle strzelić w tłumik, czego przed wycinką nie zauważyłem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem wycięty w B5 i nic to nie daje.Jak kat jest zdrowy to szkoda ruszać.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ja mam wycięty i tak już kupiłem, nie wiem jak to jest rozwiązane bo niby był usuwany w ASO. W trasie jest cicho, na wolnych obrotach trochę bulgocze i chyba to przez ten brak katów. Nie wiem czy dół obrotów nie poprawia się po wycięciu katalizatorów bo albo 2.4 tak przyjemnie idzie z dołu albo u mnie po tej operacji się tak zmieniło

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja u siebie chciałem wycinać katy ale jakoś nie mam przekonania do tego... Chciałbym aby inaczej chodziło, trochę głośniej no po prostu żeby bardziej ryczała. W przyszłym tygodniu jadę do gościa który zajmuje się wydechami, spawa, ma tłumiki z kwasówy i zobaczymy co to będzie. :) Wczoraj przeglądając yt natknąłem się na ten filmik (A4 B5 2.4) i muszę powiedzieć, że fajnie chodzi

. Podejrzewam, że on katy ma tylko po prostu od katów do końca ma zrobiony przelocik, bez żadnych tłumików. ;)
Opublikowano

Jak usuniesz katy pamiętaj żeby usunąć programowo w ECU lub emulacją drugie sondy ;)

Opublikowano

Ja u siebie chciałem wycinać katy ale jakoś nie mam przekonania do tego... Chciałbym aby inaczej chodziło, trochę głośniej no po prostu żeby bardziej ryczała. W przyszłym tygodniu jadę do gościa który zajmuje się wydechami, spawa, ma tłumiki z kwasówy i zobaczymy co to będzie. :) Wczoraj przeglądając yt natknąłem się na ten filmik (A4 B5 2.4) i muszę powiedzieć, że fajnie chodzi

. Podejrzewam, że on katy ma tylko po prostu od katów do końca ma zrobiony przelocik, bez żadnych tłumików. ;)

Co jest wyciete wszystko i zostawiony tylko końcowy :wink:

Opublikowano

Skąd masz te info? Gadales z gościem czy sam tak wywnioskowales?

Opublikowano

Sam tak wnioskuje . Ten metaliczny dźwięk zawsze wydobywa się z końcowego tłumika .

Druga sprawa końcowy wisi jak w fazie testów :grin:

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów mam problem z wydechem kupiłem auto z wycietymi katami ostatnio chciałem troszke zmienic odgłos mojej V-ki wyciołem środkowy tłumnik dzwięk zmienił sie ale na gorszy i teraz moje pytanie czy da cos wymiana końcowego tłumnika na taki https://www.kadex-tlumiki.pl/6316,tlumik-uniwersalny-nm-242-13dtm proszę o pomoc.