Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wałki rozrządu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
U mnie na wolnych obrotach jak stoje na postoju to drgania przechodzą na wnętrze samochodu, mocno trzesie , przy tym mam jeszcze błąd poduszki tej z czujnikiem , więc nie wiem czy od wałków czy moze od poduszki , ale wałki są wytarte nie ma tragedii , ale jednak są.

zaglądałeś pod dekle??

Opublikowano

Ja z doświadczenia z wymianą szmacianek na szmacianke zawsze oprócz tej uszczelki, z której później i tak ciekło nauczyłem się objeżdżać dodatkowo czerwonym silikonem. Nie było opcji, żeby tamtędy się cokolwiek

wydostało, a wyciek z tych okolic na pewno jest Ci znany i późniejszy w konsekwencjach wygląd spodu auta :wink: cały spód zarzygany, skrzynia tak samo, na samo zdejmowanie osłon odechciewało mi się czegokolwiek tam tykać :grin:

Fotki w sumie możesz zapodać jak masz jakieś na PW, możemy coś opracować jakiś opis z fotkami etc i podwieszę u góry tematu :hi:

Opublikowano

u mnie tak samo na wolnych obrotach trzęsie mi autem i okazało się że to poduszka

Opublikowano
U mnie na wolnych obrotach jak stoje na postoju to drgania przechodzą na wnętrze samochodu, mocno trzesie , przy tym mam jeszcze błąd poduszki tej z czujnikiem , więc nie wiem czy od wałków czy moze od poduszki , ale wałki są wytarte nie ma tragedii , ale jednak są.

sam sobie odpowiedziałeś skąd te drgania :wink:

---------- Post dopisany at 17:02 ---------- Poprzedni post napisany at 16:55 ----------

Oj:shock3: ide zrobić foto,udowodnie że jest wręcz pachnąco:grin::polew:sory za OT

wierzę Ci :wink: jest jeszcze jedno miejsce, z którego lubi się wydobywać olej, przerabiałem wymianę: uszczelka podstawy dekla pompy oleju - staaary, cały przód wyjechał, cała góra silnika wyjechała, sanki wypięte, żeby się do tego tałatajstwa dostać - cena w serwisie Volkswagena? Uwaga: 36zł :nabijasie: przy okazji simmering na wale - też coś koło tej ceny, jest na wierzchu - nie ma co zwlekać i odkładać, zrobić przy okazji. Spod dekla pompy lubi się coś wydobyć przy wyższych przebiegach - u mnie było to już 650 tysięcy, więc wcale się nie dziwiłem, robiłem to przy okazji VP i hydro :wink:

Opublikowano

Na dzień dzisiejszy wygląda to tak:wink:

DSCN1574.jpgDSCN1579.jpgDSCN1575.jpg

Opublikowano

Bez OT:wink:,tak jak pisałem przy takiej wymianie wymienia się wszystko:rozrząd(wsio roll,ori termostat,pompa wody),wałki,hydro,zaworki olejowe w podstawie filtr/odmy),czyści dolot.Jest to mały generalny remont i jak ktoś się na to decyduje musi się liczyć z wydatkami.

Jakby to poniektóry napisał dożywotka z autem lub mania obalania mitów:grin:(pamiętając że jednostka ma swoje wady):wink:

---------- Post dopisany at 19:28 ---------- Poprzedni post napisany at 19:26 ----------

Ps.nie mogę się doczekać opinii arturoo i przemek4net:kox:

Opublikowano

Poka swoje to ocenimy:wink:bo te już trochę leżą:kwasny:widać na zdjęciu wyjechany górny:kwasny:poproś o konkretne zdjęcia poszczególnych wałków,bo to foto nie daje za dużo do oceny:kwasny:.To moja opinia może ktos co się zna napiszę co zrobić:wink:

Opublikowano

uzywane wałki, jak je zobaczysz że nie mają znaków wytarcia można kłasć ale tylko z kompletem nowej hydro INA, za około 1100 PLN,

nowy zestaw z gwarancją na 3 lata kolbenschmidt + INA około 2300, pytanie czy warto używki kłaść ???

Opublikowano
uzywane wałki, jak je zobaczysz że nie mają znaków wytarcia można kłasć ale tylko z kompletem nowej hydro INA, za około 1100 PLN,

nowy zestaw z gwarancją na 3 lata kolbenschmidt + INA około 2300, pytanie czy warto używki kłaść ???

Podrożały ostatnio:kwasny: na dzień dzisiejszy 2550PLN,chyba się sprzedają za dobrze:grin:

Opublikowano

Krzysiek, czyściłeś silnik? Jak tak to w jaki sposob? cisnieniowo bez wody? Sorki za OT

Opublikowano

Post 9 świąteczny prezent dla auta:grin:odtłuszczacz,ciśnienie na mokro:wink:

http://a4-klub.pl/2-5-193/wymiana-rozrzadu-cos-wiecej-2-5tdi-krzysiekgoz-309444/

Robiłem to przed naprawą(wałki i rozrząd a wyszło co wyszło) auta żeby się nie usmarować za bardzo:wink: