moniuh Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Cześć koledzy, Mam problem ze swoją Audicą. Dziś nie mogłem odpalić auta, kręciłem aż aku się rozładował. Naładowałem, dolałem kanister ropy, bo wcześniej też podobne problemy z odpaleniem były jeżeli poniżej połowy zbiornika było. kilka dni temu zauważyłem, że trochę słabiej przyspiesza i coraz bardziej buja nadwoziem. Myślałem, że nasiliły się problemy z dwumasem. Dziś po odpaleniu zobaczyłem jak mocno trzęsie się silnik i posłuchałem jak pracuje. Trochę dziwnie brzmiał, jakby szklankę było słychać. wymienione tydzień temu filtry paliwa i powietrza. zastanawiałem się czy to nie wina tandemu, że były problemy z odpaleniem. 16687 - Cylinder 3 Misfire Detected P0303 - 35-10 - - - Intermittent Wyskoczył powyższy błąd po podłączeniu vaga, po skasowaniu powraca. zrobiłem też logi statyczne VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Czy to padnięty pompowtryskiwacz, czy coś się zawiesiło w hydraulice? Pompki jeszcze na gwarancji zrobione z 4 tys km, jakiś czas temu zamieniłem AJ na BK + soft Co poradzicie koledzy?
moniuh Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Miałeś rację kolego, padnięta. Tylko nie wiadomo czy na amen czy do regeneracji się nadaje. Sprawdziłem kompresję i ok wyszła, paliwa nie podaje pompka, elektrycznie wszystko ok - kostka, połączenie. Dostanę na czas regeneracji ewentualnej używkę. W końcu na gwarancji pompka. Tylko dwa razy trzeba będzie zapodać uszczelnienie ;/
Rekomendowane odpowiedzi