tomacho Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Witam posiadam audi b5 125km 1.8 (ADR). po podlaczeniu wyskoczyl blad czujnik G62 i teraz mam pytanie gdzie on sie znajduje, z jakiej firmy najlepiej kupic ,i jak wymienic :>. Na desce rozdzielczej nie pokazuje mi temp. raz sie obudzila gdy jechalem 160km/h wtedy podskoczyla do 70 stopni :>
sony_dark Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 czujnik znajduje się (stoisz przed autem) po lewej stronie zaraz za silnikiem zobaczysz kostke 4 pinową a do niej wpięty czujnik. A co do czujnika to najlepiej tylko oryginał w ASO. Ale jak masz daleko do ASO to bierz jakiś dobry zamiennik.
darko Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 ściągasz wtyczkę,z boku masz zawleczkę którą wciągasz i czujnik wychodzi, możesz odkręcić zbiorniczek wyrównawczy i dać go jak najniżej,nic praktycznie wtedy płynu z tył nie wyleci
tomacho Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2014 wymienilem czujnik i sprawa jest taka , po nagrzaniu silnika wentylator chodzi a temperatura skacze sobie raz 60pare raz 70pare. Juz nie wiem co moze byc przyczyna. P.S kostke wczepilem dobrze (kolorystycznie) i na tym nowym czujniku pokazuje mi na klimatronicu np 70stopni czy cos takiego a wczesniej bylo pokazane 18 stopni, 20C itp.
pox Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Tam są co najmniej dwa czujniki. Osobny od klimy i osobny od komputera i zegarów. Wymieniłeś właściwy? Do zegarów i kompa jest 4-o pinowy. do klimy ma 2 piny.
tomacho Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2014 ta wymienilem 4-pinowy ktory jest za silnikiem no ale jednak to termostat mi padl :< chociaz po wymianie wskazniak na postoju pokazuje mi 90C a wczesniej nic nie bylo :>
cabanmat Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Jak masz daleko do ASO to np : Informacje o użytkowniku audi_autorud - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
tomacho Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2014 wszystko zalatwione, termostat wymieniony , to bylo przyczyna nie chodzacej wskazowki
Rekomendowane odpowiedzi