Jareek Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Witam, mam otóż taki problem. Szybko mi ucieka płyn chłodzący tzn. nalewam płynu między min a max. Przejade około 10 km i kontrolka od płynu chłodzącego wyskakuje, podnoszę maskę i w zbiorniczku nic nie ma płynu. Może wie Cie od czego to może być. Słyszałem, że może to być głowica lub uszczelka. Przypominam, że mam instalacje gazową. ;/
yarosyaros Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Najprędzej masz kolego nieszczelność, ale przy takim ubytku to szybko zlokalizujesz, zdejmuj osłonę silnika i zerknij od dołu co się dzieje
Michał139 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 może coś w okolicy chłodnicy lub na wężu do nagrzewnicy
Jareek Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Dzięki , zobacze co jest i dam znać
Gawel90 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 ja miałem identycznie.. przyjrzyj sie dokładnie trójnikowi z tyłu silnika od sciany grodziowej, mi poszła tam glupia uszczelka na wężu i tez potrafił mi sie oproznic caly zbiorniczek profilaktycznie wymieniłem caly ten trójnik wraz z oringami - problem znikł
chea Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Sprawdź czy w oleju nie ma "śmietany". To najprostszy sposób na sprawdzenie uszczelki. Ale moim zdaniem to jest zwykła nieszczelność zbiorniczka bo przy uszczelce aż tak by nie wciągało;)
szakal222 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Jeszcze oring termostatu bedziesz mial zaciek na misce olejowej
Jareek Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Panowie, otóż problem naprawiony, nieszczelny był korek zbiorniczka wyrównawczego płynu chłodniczego Wymieniłem korek i wszystko gra
Rekomendowane odpowiedzi