skrooku Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 witam mam zamiar kupic skrzynie basowa i nie wiem ktora wybrac mogl by mi ktos doradzic ktora bedzie lepsza?? i jaki wzmacniacz do tego dokupic ?? chodzi konkretnie o PHASE-LINEAR PSB 210 :Subwoofer Band-Pass z dwoma głośnikami 25-cm Moc ciągła RMS 500 W Moc szczytowa 1000W Skuteczność 95 dB Pasmo przenoszenia 28 - 250Hz Impedancja (fabryczna) 2 głośniki z dwiema cewkami 4 Ohm Wychylenie 14 mm Skrzynia z mdf-u 19 mm ze szczelinowym wylotem powietrza Plexi o grubości 8 mm Pomrańczowe podświetlenie głośników Membrany ręcznie zszyte z zawieszeniem 1,5-calowe chłodzone cewki o wysokiej mocy Wzmacniane gumowe zawieszenie o wysokiej elastyczności Podwójne magnesy Rozmiary: podstawa 68 cm x 30 cm, wysokość 40 cm Waga około 28 kg JBL GT5-2402BR:Rozmiar subwoofera 2 x 12" Typ obudowy skrzynia z 2 bass-reflexami Moc ciągła/szczytowa 550 W/1600 W Skuteczność (1W/1m) 95 dB Impedancja nominalna 2 Ohm Pasmo przenoszenia 40 Hz - 200 Hz Wymiary (wys. x szer. x gł. ) 393 x 889 x 318 mm z gory dziekuje :)
Watson Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Skrzynie z dwoch roznych swiatow i wybor w/g mnie jest baardzo prosty. JBL z najnizszej mozliwej serii z przesadzonymi danymi technicznymi robiacy tylko halas. Phase to firma z wyzszej polki gdzie parametry sa juz duzo bardziej wiarygodne a jakosc wykonania na przyzwoitym poziomie. Znaczenie ma tez cena. Wybor nalezy do Ciebie.
skrooku Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2008 cena jest ta sama wiec wezme phase, dzieki wielkie za odpowiedz
sloma7d Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Wszytko rowniez zalezy jaki bass chcez osiagnac JBL ma wyzsze pasmo przenoszenia co oznacza ze bass bedzie plytszy natomiast ta druga skrzynia ma nizsze pasmo wiedz bass bedzie glebszy wszystko zalezy jaka muzyke sluchasz i jaki bass lubisz pozdrawiam
Watson Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Wszytko rowniez zalezy jaki bass chcez osiagnac JBL ma wyzsze pasmo przenoszenia co oznacza ze bass bedzie plytszy natomiast ta druga skrzynia ma nizsze pasmo wiedz bass bedzie glebszy wszystko zalezy jaka muzyke sluchasz i jaki bass lubisz pozdrawiam Biorac pod uwage same cyferki - masz racje. Jednak to nie tylko one "graja" , jest jeszcze mnostwo inna parametrow (jezeli obracamy sie wokol specyfikacji technicznej) , ktore maja wplyw na brzmienie. Jednak to wszystko nadal jest teoria a calosc i tak odbiera ludzkie ucho. Nie zapominajmy ze samochod to tez pudlo rezonansowe i ma wplyw na dzwiek.
Rekomendowane odpowiedzi