Pab_lo Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Witam od dłuższego czasu mam problemy z pompką centralnego a zaczeły się od zalania przez nieszczelne lampy. Temat wygląda tak że nie działało mi domykanie szyb od tej akcji jednak ostatnimi czasy przestał działać pilot. Raz działał a za chwile czy było ciepło czy zimno czy padało czy nie raz działał a raz nie. Kupiłem uszkodzoną pompkę z padnientym wirnikiem ale sprawną elektroniką. Dziś prze lutowałem płytki i co się okazało domykanie szyb działa ale jak mam kluczyk w zamku. Pilot nic nie reaguje, vag w ogóle nie widzi żadnego pilota i nie można go zakodować. Pole NR 2 w grupie 003 nie ma żadych zmian gdy naciskałem klawisze pilota. Ogólnie dwa piloty żaden nie reaguje. Pomóżcie mi co może być przyczyną albo jak to zrobić. Pompki miały ten sam nr z końcówką "B". Po prze lutowaniu anteny ze starej pompki nic się nie zmieniło:kwasny:
jacek70 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 A masz pewność że pompka co kupiłeś jest sprawna? Ja tak swojego czasu kupiłem sondę lambda .Teraz podchodzę z dystansem do używek.
Pab_lo Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Powiem tak po prze lutowaniu płytki bo to tylko wziąłem mogłem się cieszyć domykaniem 4 szyb ale mając kluczyk w zamku więc to działało. Problem jest z funkcjami pilota bo nie wiem dlaczego ale nie potrafiłem go zakodować ani nie było widać żadnej reakcji w wagu jak przyciskałem guziki. Mam pytanie czy należy ręcznie wpisywać w bloku 8 wpisać 7 i przejść przyciskając ok czy można UP DN? bo już zgłupiałem czytając różna porady znalezione w sieci ?
Rekomendowane odpowiedzi