Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dystanse

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z doborem dystansów.

Dostałem od kumpla używki, ale mają kołnierz przez który nie przylegają do felgi. Poniżej foty.

Jakie dystanse mam kupić żeby było ok ? Rozumiem że musi być ten kołnierz w środki ale inny, bez tego zaokrąglenia tak ?

Czy potrzebuje pierścieni centrujących ?

Możecie pokazać coś z allegro co będzie pasować? Chodzi mi o 10-15mm na tył (8J, ET35, 225/40/18 gleba ok 4-5cm) Nie powinno nic trzeć raczej ponieważ koła są dość mocno schowane teraz.

Czy na przód też dać z 8-10mm ? Czy już będzie problem ze skrętem ?

Pozdrawiam

UfA2Uh1.jpg

jDFmiYE.jpg

---------- Post dopisany at 15:29 ---------- Poprzedni post napisany at 03:07 ----------

up, pomoże ktoś ?

---------- Post dopisany 04-06-2013 at 16:46 ---------- Poprzedni post napisany 03-06-2013 at 15:29 ----------

upp, pomoże ktoś ?

Opublikowano

ten kołnierz jest zapewne dlatego że dystans ma centrowanie i otwór centrujący taki sam na wejściu jak i na wyjściu. Możesz spróbować do stoczyć ale pytanie czy wtedy nie usuniesz centrowania. Fakt że na zdjęciu widać że ten kołnierz jest wyjątkowo spory

Opublikowano
  • Autor

no właśnie dlatego chciałbym żeby mi ktoś polecił coś dobrego

Opublikowano

juz Ci dawno pisałem co nie halo :facepalm:

wyslij mi to g.....o to Ci je doprowadze do ładu

Opublikowano
  • Autor

dev, jak to ztocze to centrowanie odpadnie. Od środka tam jest taki wrąbek i jak to zjade to nic już nie bedzie z tego centrowania

Opublikowano

w takim razie trzeba nowy dystans, inaczej nie nie pojedziesz

chyba ze wytoczysz faze wewnatrz felgi, wówczas wszystko ładnie sie zgra

Opublikowano
  • Autor

zobacz https://www.dropbox.com/s/xmhedx0cl8703un/2013-05-05%2016.45.39.jpg

---------- Post dopisany at 00:28 ---------- Poprzedni post napisany at 00:27 ----------

polecisz cos z allegro czy coś ? Jutro przykręcę ten, opuszcze na dół i zobacze ile bedzie wystawać. Tylko muszę zmierzyć ile jest tej szczeliny i dodać do wartości dystansu i zobaczymy co będzie

Opublikowano

tylko porządnie go oczysc najlepiej szczotą druciana na szlifierce katowej

piaste w taki sam sposób, potem przymierz dstans do piasty bez felgi

Opublikowano
  • Autor

jest ok, nie będę z tym jeżdzić tylko chcę zobaczyć jak będzie wyglądać

---------- Post dopisany 11-06-2013 at 22:11 ---------- Poprzedni post napisany 07-06-2013 at 00:32 ----------

da ktoś link do allegro lub stronki ze sprawdzonymi dystansami pasujące do moich felg?

---------- Post dopisany at 22:16 ---------- Poprzedni post napisany at 22:11 ----------

DYSTANSE 5X112 15mm AUDI VW SKODA SEAT DYSTANS (3302250452) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. takie będą ok ?

---------- Post dopisany at 22:20 ---------- Poprzedni post napisany at 22:16 ----------

DYSTANSE 15mm 5X112 AUDI VW SKODA SEAT DYSTANS (3302428357) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. albo takie ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Siema, kupiłem jakiś czas temu dystanse rh i potrzebuje do nich szpilki... kwestia jakie one są potrzebne, dystanse maja grubosc 15mm. A może ktoś ma do sprzedania takie szpilki ? Czekam na info

Opublikowano

Witam mam takie pytanie. Czy da sie zrobic z dystansu 15 mm z centrowaniem na 10mm z centrowaniem . Ponieważ mam aktualnie dystanse 10 mm bez centrowania i mam straszne bicie na kierownicy za odpowiedzi bardzo dziekuje:wink:

Opublikowano

jakie masz ET Felgi ?

Opublikowano

Miałem takie ale 12 chociaż gosc na zamówienie i 10 chyba robił.

Sony Xperia Tapatalk 4

Opublikowano

Dodaj 15 do oryginalnej szpilki i po zawodach.

Sony Xperia Tapatalk 4

Opublikowano

et mam 45

Opublikowano

No to fakt w okolicach 35 najlepszy efekt.U mnie 42 i brak ruchu.

Sony Xperia Tapatalk 4

Opublikowano
Witam mam takie pytanie. Czy da sie zrobic z dystansu 15 mm z centrowaniem na 10mm z centrowaniem . Ponieważ mam aktualnie dystanse 10 mm bez centrowania i mam straszne bicie na kierownicy za odpowiedzi bardzo dziekuje:wink:

da się ale wszystko zależy od otworu centrującego i od kołnieża.

jeśli dystans jest do Audi i pod felgi z Audi to niestety tego nie zrobisz ale jeśli jest pod felgi z większym otworem centrującym to dasz rade

Opublikowano

jeśli otwór centrujący w feldze wynosi bodajrze 57mm (czyli np. orginalne felgi) to się nie da :) gdyby był większy, lub mniejszy to by dało rade. Żle masz koła przykręcone ;) podnieś przód auta, odkręć koła i przykręć jeszcze raz z głową ;) śruby sie przykręca po przekątnej, najlepiej po 3 obroty kazda srube i koło musi się ładnie scentrować. We wtorek zrobiłem sobie 10mm na przód i pod oryginalna felgę z et 42 W środę je założyłem, miałem lekkie drgania na kierownicy przy ok 90 km ale po jednym dniu ustały, musiało się ułożyć wszystko ładnie ;) potem sprawdź tylko dokrecenie każdej śruby i tyle :) musi być dobrze. Pozdrawiam

Opublikowano
jeśli otwór centrujący w feldze wynosi bodajrze 57mm (czyli np. orginalne felgi) to się nie da :) gdyby był większy, lub mniejszy to by dało rade.

no gdyby był większy to tym bardziej się nie da:wink:

Opublikowano

oryginalna długość śrub + grubośc dystansu, żadna filozofia.....

czyli 30 mm + 15 mm = 45 mm