Przemek0922 Opublikowano 1 Maja 2014 Opublikowano 1 Maja 2014 Witam panowie. Mam problem z seatem alhambra afn. Odpalajac auto wchodzi na obroty i wydziela olbrzymie ilości dymu . Na vagu pokazuje że n109 uszkodzony. Wymieniłem czujnik wzięty z kolegi tdi i problem został. A dziś kupiłem miernik elektryczny i brak napięcia na czujniku. A na forum pisali żeby na krótko podłączyć plus z aku ale dalej nic , odpinalem g62 jak sie nie myle i dalej nic . Pomocy
miodzio992 Opublikowano 3 Maja 2014 Opublikowano 3 Maja 2014 A moze dawka paliwa za duza i dlatego na obroty wchodzi
vp-tdi Opublikowano 3 Maja 2014 Opublikowano 3 Maja 2014 jak uszkodzony to wymień ,koszt smieszny ,mam takie zaworki jak coś
Przemek0922 Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Opublikowano 4 Maja 2014 Wymieniony był na sprawny tyle że używany na tym przewodzie to ma być ciągle zasilanie czy dopiero ten czujnik podaje jakiś sygnał ??
Lukasz_N Opublikowano 5 Maja 2014 Opublikowano 5 Maja 2014 Na zaworze N109 powinno być stale napiecie jak przekręcisz zapłon. Jeśli nie masz tam napięcia, to nie ma opcji, żeby silnik odpalil. Grzebaleś cos przy nastawniku? Jakie masz napiecie na RSW i jaka dawka?
Rekomendowane odpowiedzi