Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

ustawienie wałków wymiana napinacza łańcucha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Wsadziłes juz nowy?

Opublikowano

właśnie czekam żeby z reklamacji wrócił w tym tygodniu będę wkładał tylko teraz razem z łańcuchem bo poprzednio to nie zrobiłem tego

Opublikowano
  • Autor

A co było z tym napinaczem ze go reklamowales?

Opublikowano

jak prze gazowałem na rozgżanym silniku tak gdzieś w granicach 1500-2000 obr/min to zaczynało coś brzęczeć jakby blacha o blachę dotykała no i okazało się że to ten elektro hydro napinacz siadl

Opublikowano

Takie części teraz robią nie ma się co dziwić.

Opublikowano

no i na razie czekam k**wa aż wysłali go do niemiec do ekspertyzy tumany i dopiero może złożę ją w następnym tygodniu

Opublikowano
  • Autor
no i na razie czekam k**wa aż wysłali go do niemiec do ekspertyzy tumany i dopiero może złożę ją w następnym tygodniu

Ja wymieniłem czujnik halla i zapier....

Opublikowano

ja jak na razie to kupę wkurwienia mam i chęć dziada siekierą roz...ać i na szrot zaprowadzić, przez to że stoi siedzę u matuli i syna nie widzę a ma dopiero 2 miesiące

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Tak

witam mozesz mi powiedzieć czy jest duzo pracy przy zmianie łancucha z napinaczem i jak ten łancuch wyciągnąć bo zamiezam to zrobić tym razem raz juz zmieniałem rozrząd ale bez niego i nadszedł czas na następną zmiane rozrządu

Opublikowano

Tak

witam mozesz mi powiedzieć czy jest duzo pracy przy zmianie łancucha z napinaczem i jak ten łancuch wyciągnąć bo zamiezam to zrobić tym razem raz juz zmieniałem rozrząd ale bez niego i nadszedł czas na następną zmiane rozrządu

Siema pracy jest sporo,ale i tak przód będziesz zwalał do rozrządu to będzie łatwiej

oba wałki trzeba odkręcić,ale panewki wałków odkręcamy nie tak jak leci tylko w odpowiedniej kolejności bo inaczej wałek może pęknąć

napinacz skręcasz odpowiednim kluczem żeby się złożył i wyjmujesz razem z wałkami

od znaku do znaku na wałkach powinno być 16 rolek łańcucha

Opublikowano

ok tylko nadal nierozumię dlaczego ten drugi wałek trzeba odkręcić przeciez jak jest jeden sciągnięty i napinacz to łancuch jest luzny chyba ze niema miejsca pomiędzy zębatką a obudową aby wyszedł łancuch, a nizej on juz do niczego niesłuzy,tylko wałek napinacz wałek

Opublikowano

Możesz tylko popuścić śruby pokryw wałka wydechowego i wtedy wyjmiesz łańcuszek.

Edytowane przez jakub04

Opublikowano

Możesz tylko popuścić śruby pokryw wałka wydechowego i wtedy wyjmiesz łańcuszek.

Być może da się wyjąć tak jak napisałeś

ja jak wymieniałem łańcuch to zwalałem oba wałki

wałki dokręcasz z siłą 10Nm

Opublikowano

ok wielkie dzięki wam

Opublikowano

a czy jak w silniku jest zamontowany napinacz ze zmienna faza to mogę złożyć beż zmiennej ???? sprawa odnosi się do zmiany silnika w którym teraz nie mam a jak bym kupił z to mogę przełożyć swoj???

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

koledzy mam kilkapytań odnośnie napinacza, udało mi sie kupić użwyany odobno sprawny w 100 % napinacz lecz mam pytanie czy mozna go jakoś sprawdzić jak jeszcze go nie założyłem, 2 pytanie gdzie kupie ta blokade napinacza vag 3366, oraz czy wiecie gdzie i jaki kupić pisak marker do zrobienia zanków na zębatkach taki aby się nie wytarł

Opublikowano

Pisak,marker: wystarczy zwykły korektor,albo gwizdnij lakier do paznokci swojej kobiecie :grin:

a jeżeli chodzi o tą blokadę to pewnie alledrogo,albo można pokombinować ze zwykłą śrubą M6 odpowiedniej długości,trochę zdolności manualnych i dorobisz sobie taki ściągacz

Edytowane przez piocio83

Opublikowano

udało mi sie kupić użwyany odobno sprawny w 100 % napinacz lecz mam pytanie czy mozna go jakoś sprawdzić jak jeszcze go nie założyłem, a z tym kluczem któregomozna dorobić ze śruby M6 to jakieś wymiary tej śruby macie może

• 1 rok później...
Opublikowano

Ja robiłem bez żadnych śrub do ściągania, wyciągnięty miałem tylko wałek ssący. Tam gadanie że trzeba ścisnąć... Dla chcącego nic trudnego, dobrze trzeba tylko włożyć na łańcuch i tyle. Nacisnąć trzeba go tylko ręką z łańcuchem gdy przykręca się mocowania wałka.