Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wskaźnik paliwa... jak sprawdzić realną ilość paliwa w baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

czy da się przestawić wskazania wskaźnika paliwa tak by pokazywały realną ilość paliwa ? licznie po AVG jest strasznie denerwujące i chyba niewiele ma wspólnego z realiami.

BTW: jakiś sposób by zmierzyć realne spalanie ? (skoro nie wiadomo ile ma się paliwa)

Opublikowano

Realne spalanie sprawdzisz w prosty sposób, tankujesz do pełna (pod korek), kasujesz licznik dziennego przebiegu albo zapisujesz sobie stan głównego licznika.

Wyjeżdżasz ze zbiornika jak najwięcej paliwa i jak jest już prawie pusto , to tankujesz znów pod korek.

Ilość zatankowanego paliwa dzielisz przez ilość przejechanych kilometrów od poprzedniego tankowania i mnożysz razy 100.

Otrzymany wynik to zużycie paliwa w l/100km :decayed:

Wszystkie inne sposoby dają tylko orientacyjny wynik z mniejszym lub większym błędem:whistling:

P.S. Zakładam oczywiście że zatankowanie dwa razy do pełna nie stanowi problemu natury finansowej :decayed::wink:

Opublikowano

ja mam wyświetlaną ilość paliwa w baku co do literka :decayed:

Opublikowano

Fajna sprawa, how much i u kogo ? :naughty:

Opublikowano
  • Autor
Fajna sprawa, how much i u kogo ? :naughty:

no też nad tym kminie, kolejny powód by kupić...

BTW: niezłe ładownie, wskazówki tylko coś mało ruchliwe.

Realne spalanie sprawdzisz w prosty sposób, tankujesz do pełna (pod korek), kasujesz licznik dziennego przebiegu albo zapisujesz sobie stan głównego licznika.

Wyjeżdżasz ze zbiornika jak najwięcej paliwa i jak jest już prawie pusto , to tankujesz znów pod korek.

Ilość zatankowanego paliwa dzielisz przez ilość przejechanych kilometrów od poprzedniego tankowania i mnożysz razy 100.

Otrzymany wynik to zużycie paliwa w l/100km :decayed::

i wyjechać aż silnik stanie ?? :P trudno do tego zera zejść. nie raz wyjeżdżałem w trasę jak miałem prawie rezerwę, w połowie drogi magia i wskaźnik pokazuje prawie połowę baku, zrobiłem 250km i jeszcze nie ma rezerwy...

P.S. Zakładam oczywiście że zatankowanie dwa razy do pełna nie stanowi problemu natury finansowej :decayed::wink:

cicho ! nie wiesz jak to jest... Ty lejesz żona jeździ ;] a nogę ma ciężką.
Opublikowano

Wcale nie trzeba wyjechać baku do zera, wystarczy raz do pełna na jednej stacji, przejechać 100-200km w różnych warunkach i znowu zatankować do pełna na tej samej stacji, podzielić litry/km i wyjdzie :P

Opublikowano

Prawdo podobnie masz przestawiony spławik w baku...z czyms takim auto kupiles czy stalo sie to nagle?

---------- Post dopisany at 00:18 ---------- Poprzedni post napisany at 00:16 ----------

Chyba ze dlubane byly zegary i ktos zle wskazówke nasunoł-poprzygladaj sie w zegary czy na tablicy nie odbijaja sie paluchy oraz czy brud lezy za szybką w zegarach