disel28 Opublikowano 15 Maja 2014 Opublikowano 15 Maja 2014 witam. panowie czy ktoś wie co morze tak metalicznie pukać w moim silniku?? bylem już w kilku warsztatach i każdy mówi co innego , wtrysk , pompa, szklanki sprzęgło ale przecież nie będę wymieniał wszystkiego żeby zlokalizować ta usterkę, silnik to aff 75 km chodzi normalnie odpala normalnie nic nie szarpie nie kopci ani nic z tych rzeczy, kiedyś już tak miałem to wlałem uszlachetniacz do ropy i jakby przestało ale tylko na kilka tysięcy kilometrów teraz już nic nie pomaga, chciałbym to zlokalizowac i naprawić ale nie wiem co załączam filmik słychać na nim takie pukanie jakby gwoźdź o gwóźdź. stukanie slychac tylko na rozgrzanym silniku na zimnym chodzi cichutko
ciahciah Opublikowano 19 Listopada 2014 Opublikowano 19 Listopada 2014 jakie masz ciśnienie oleju na gorącym silniku na biegu jałowym i przy 2000obr? wtrysk, szklanka lub tulejka korbowa a tak ogólnie to po prostu starość
gerlinski Opublikowano 20 Listopada 2014 Opublikowano 20 Listopada 2014 witam. panowie czy ktoś wie co morze tak metalicznie pukać w moim silniku?? bylem już w kilku warsztatach i każdy mówi co innego , wtrysk , pompa, szklanki sprzęgło ale przecież nie będę wymieniał wszystkiego żeby zlokalizować ta usterkę, silnik to aff 75 km chodzi normalnie odpala normalnie nic nie szarpie nie kopci ani nic z tych rzeczy, kiedyś już tak miałem to wlałem uszlachetniacz do ropy i jakby przestało ale tylko na kilka tysięcy kilometrów teraz już nic nie pomaga, chciałbym to zlokalizowac i naprawić ale nie wiem co załączam filmik słychać na nim takie pukanie jakby gwoźdź o gwóźdź. stukanie slychac tylko na rozgrzanym silniku na zimnym chodzi cichutko Czyli daj Sobie spokój i jeżdzij.......Poczekaj aż samo witam. panowie czy ktoś wie co morze tak metalicznie pukać w moim silniku?? bylem już w kilku warsztatach i każdy mówi co innego , wtrysk , pompa, szklanki sprzęgło ale przecież nie będę wymieniał wszystkiego żeby zlokalizować ta usterkę, silnik to aff 75 km chodzi normalnie odpala normalnie nic nie szarpie nie kopci ani nic z tych rzeczy, kiedyś już tak miałem to wlałem uszlachetniacz do ropy i jakby przestało ale tylko na kilka tysięcy kilometrów teraz już nic nie pomaga, chciałbym to zlokalizowac i naprawić ale nie wiem co załączam filmik słychać na nim takie pukanie jakby gwoźdź o gwóźdź. stukanie slychac tylko na rozgrzanym silniku na zimnym chodzi cichutko Skoro uszlachetniacz pomagał........to w takim razie wtrysk.......
Rekomendowane odpowiedzi