Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Po wymianie sprężyn na nowe tył nadal nisko siedzi - help

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie w Szczecinie też jest taki fachowiec, zaczynał jak jeszcze były resory w samochodach :) ale w jednym z samochodów w rodzinie przesadził z hartowaniem sprężyny i pękła po roku jeżdżenia po naszych dziurawych drogach.

Opublikowano

Ile dałeś za rozciąganie?

• 1 rok później...
Opublikowano
  • Autor

200zł z robotą

Witam koledzy. Odgrzewam kotleta bo po rozciąganiu spężyna pękła. Teraz ma do Was pytanie. Czy są jakieś dystanse, które można założyć pod sprężynę aby w nią nie ingerować rozciąganiem a żeby autko z tyłu troszkę podnieść?

Podpowiedzcie please.

Z góry dzięki.

Opublikowano

Kuba nie obraz się ale takich kombinacji alpejskich to ja w życiu nie widziałem :decayed: .....a tego speca co rozciąga spreżyny to nawet nie bede komentował :facepalm: ten człowiek jest niepoważny delikatnie mówiąc i jak widać po Twojej pękniętej sprężynie to bardzo zależy mu na bezpieczeństwie innych, co za koleś :facepalm: a ja na Twoim miejscu odżałowałbym kilkaset złotych i kupił porządne markowe sprężyny odpowiednio dobrane do kategorii wagowej auta i nie ma możliwości żeby nie było dobrze, po kosztach to wiesz co sobie można.....

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Kurcze, to powiedzcie co jest skoro po założeniu nowych springów dedykowanych wg katalogu tył siedzi a przód ładnie jest na swoim poziomie.
To tak wygląda jakby auto miało zaraz wystartować w kosmos - taka koza.

czy ktoś z Was miał taki przypadek? Fota auta w pierwszym poście.

No dobra, zmądrzałem.

Tył zostawiam bo nawet mi się podoba - ponadto jak był tak bardzo podniesiony to na progach zwalniających tylne amorki rozciągały się do granic możliwości i było słyszalne uderzenie.

To teraz koledzy podpowiedzcie co zrobić z przodem aby zrównać go z tyłem? Na pewno będą springi do wymiany. Tylko na jakie? Może jakaś seria ale od lżejszej konfiguracji?

Aktualnie auto wygląda tak:

ZDJĘCIE

Posłucham mądrzejszych.