Radek88 Opublikowano 19 Maja 2014 Opublikowano 19 Maja 2014 witam, jestem tu nowy przeszukałem forum nie znalazłem odp. Mam problem z moją audi 1.8 quattro 125km faluje na obrotach a po kilku chwilach normuje się i obroty trzymają się stale 900. Wkręca się dopiero przy 3 tysiącach obrotów i zaczyna się wkręcać jak należy. do 3 tysięcy (jazda np tryb miasto) na biegach na biegach 1,2,3 nie ma "tego przyśpieszenia" jakby silnik był zamulony po podłączeniu pod komputer brak połączenia z lambdą spalanie 12-13l. jeżeli ktoś posiadał podobny przypadek proszę o odp. Pzdr
ja74687 Opublikowano 20 Maja 2014 Opublikowano 20 Maja 2014 zobacz co z tą sondą się dzieje jeżeli komp mówi że nie ma z nią podłączenia to masz już przyczynę
Labiel Opublikowano 22 Maja 2014 Opublikowano 22 Maja 2014 Abstrahując od sondy którą musisz zająć się w pierwszej kolejności to czego spodziewasz się po wolnossącym 1,8? Że będzie rwał asfalt od dołu jak jak 1,8T? To silnik wolnossący, w dodatku lubiący wysokie obroty. Moment obrotowy rośnie znacząco od 3tyś, od 3,5 do 4,5 jest jego maks i na takich obrotach trzeba jeździć jeśli chcesz żeby auto dobrze się odpychało.
Rekomendowane odpowiedzi