Opublikowano 25 Maja 201412 l witam czy wiecie moze jakie czesci sa potrzebne do rozrzadu w tym modelu silnika jakich firm sa poszczegolne czesci najlepsze ?
Opublikowano 25 Maja 201412 l Qurwa, juz się zaczyna Co zalozysz to i tak bedzie śmigać, nie montujesz tego po to zeby chodzilo to do Twojej starości, nie ?
Opublikowano 25 Maja 201412 l Autor qurwa tylko ma to chodzic do nastepnej wymiany a nie pasc przed nia dlatego pytanie o najlepsze czesci
Opublikowano 26 Maja 201412 l Nawet jak kupi INA to w pudełku może być co innego. Zarówno INA, Ruvilla, SKF są między innymi pakowaczami.
Opublikowano 2 Czerwca 201412 l Autor Wracajac do mojego pytania jakie czesci oprocz paska, rolki, pompy wody dobrze/trzeba/warto wymienic przy rozrzadzie w silniku bfb
Opublikowano 2 Czerwca 201412 l uszczelnienie wału, walkow rozrzadu, uszczelka nastawnika faz rozrzadu.
Opublikowano 2 Czerwca 201412 l Pasek wielorowkowy, sprawdzić czy rolki nie grzechoczą no i ewentualnie płyn chłodniczy. To wszystko jedna robota przy rozrządzie. ---------- Post dopisany at 22:04 ---------- Poprzedni post napisany at 22:00 ---------- Co nie zmienia faktu że najlepiej INA a najgorsze Ruvilla rupieci. Zastanawia mnie na jakiej podstawie wnioskujesz że EVR jest najgorszym śmieciem ?? od ponad dekady zajmuję się sprzedażą wieloma markami m.in EVR i jest to jeden z lepiej sprzedających się podzespołów, który nie stwarza właścicielom kłopotów. Kilkaset sztuk co dziennie rolek łożysk schodzi i jakoś nikt nie przychodzi i nie mówi że to szit Ale trzeba to głośno powiedzieć !!! ALLEGRO - to jest wielki syf owszem taniej, ale i tu jest pełno przekrętów i pakowaczy w pudełka dostawców prawdziwych. Nie będę się wypowiadał swoje wiem, i widziałem i anty reklamy nie robię, ale fakt jest faktem.
Opublikowano 2 Czerwca 201412 l Dla grupy VW (więc Audi też) części fabrycznych dostarcza INA. Ruville jest teraz raczej dystrybutorem części które pakuje tylko w swoje kartoniki - więc w środku znajdziesz części różnych firm i nie zawsze dobre np. SKF China. To samo SKF, lepiej wziąć FAG. Nawet jeżeli w Fagu będzie Skf to Italy a w pudełku Skf często jest China. Pisze bo zamawiam i widzę co przychodzi. Dla mnie jakość to INA, FAG, i Dayco HT. Dlaczego walki rozrządu są tylko pod nazwą Ruville? Bo taka jakość że nikt normalny nie zaryzykuje. ;-) Tylko patrzeć jak SWAG zacznie je sprzedawać. To super firma co byś nie kupił 3 miesiące nie wytrzyma. ;-)
Opublikowano 15 Czerwca 201412 l Jako że wyszukiwarka pokazuje pelno tematow-smieci podepne sie tutaj.. Co ile zmieniac rozrzad w BFB? 60tys wiecej mniej ?
Opublikowano 15 Czerwca 201412 l u mnie pierwsza wymiana w serwisie zgodnie z ich wytycznymi przy 180tyś, nalepili nalepkę że następna wymiana 360tyś
Opublikowano 16 Czerwca 201412 l kolega H4mm3R sprzedaje rozrzady: ROZRZĄD KOMPLETNY DO 1.8T / 2.0 (AVJ, AMB, BFB, BEX ALT) (06B 198 119 A) 360zł w zestawie: 1x PASEK ZĘBATY 06B 109 119 F (NOMINOWANY ZNAKIEM AUDI/VW) 1x ROLKA NAPINAJĄCA 06B 109 243 E (NOMINOWANY ZNAKIEM AUDI/VW) 1x ROKLA ODWRACAJĄCA 06B 109 244 (NOMINOWANY ZNAKIEM AUDI/VW) 1x NAKRĘTKA 1x PODKŁADKA NOWA ORYGINALNA POMPA WODY DO 1.8 / 2.0 T 160zł Ceny ok? części ok brał ktoś ?