dynamiquedci Opublikowano 28 Maja 2014 Opublikowano 28 Maja 2014 Witam mam problem z silnikiem 3.0 ASN Samochód nie jedzie jak powinien, brakuje mu mocy. Po podłączeniu VAG pokazuje -17748 - Camshaft Position Sensor (G40) / Engine Speed Sensor (G28) Po skasowaniu i przejechaniu kawałek problem wraca. Auto z manualna skrzynią. Niedawno wymieniany rozrząd, nie wiem jak było wcześniej bo wymieniał go poprzedni właściciel. Dodam że auto dobrze odpala, pracuje równo. Pomożecie?
powaguspisz Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 G40 to czujnik wałka rozrządu,- a jak wymieniony został rozrząd to było ok ?? czy to stało się dopiero teraz i czuć ewidentnie zmianę. Sam rozrząd typu marka itp nie ma znaczenia, no chyba że pozakładałeś ty jakiegoś chińczyka i coś się spierdzieliło. Ale ogólnie nie ma to znaczenia czy będzie teraz przez Ciebie Ina czy przez poprzedniego Pana np EVR,
dynamiquedci Opublikowano 30 Maja 2014 Autor Opublikowano 30 Maja 2014 Jak kupilem to juz tak bylo. Mechanik rozbierze rozrzad i zlozy jeszcze raz...
powaguspisz Opublikowano 30 Maja 2014 Opublikowano 30 Maja 2014 To albo źle zrobiony rozrząd, gdzie łatwo pomieszać jest, albo masz uszkodzony czujnik wałka,. błąd jego pokazuje dobrze by było zrobić np. logi. Masz jakiegoś zioma kto się na kompach łapie dobrze to poproś i vagiem ci zrobi.
dynamiquedci Opublikowano 30 Maja 2014 Autor Opublikowano 30 Maja 2014 Mam VAGa, jakoś go ogarniam. powiedz gdzie zrobić te logi to ich zrobię.
powaguspisz Opublikowano 4 Czerwca 2014 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Nie podpowiem Ci, nie robiłem tego sam nigdy osobiście. Popytaj na forum ludzie znają się to podpowiedzą co i jak.
Rekomendowane odpowiedzi