Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi nie odpala, pomaga tylko Autostart. !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pokaż foto bo i tak masz rozebrane ciekawy jestem jak to wygląda??może ktoś jakiś patent wymyślił:kwasny:,wierzyć mi się nie chce że tam jest po prostu dziura:kwasny:

Opublikowano

Ja opisałem to na podstawie swoich doświadczeń...

Pi razy drzwi takie cuś: pic9.jpg

Co prawda w ośce może się to różnić, ale chyba nie aż tak bardzo.

Opublikowano

No to dajesz nura do bagażnika i tam szukaj jakiejś klapki, coś musi być :P. A według workshop manual'a rzeczywiście powinno być w bagażniku po prawej stronie pod tą plastikową podłogą ;).

Opublikowano
  • Autor

Nie mogę, bagażnik zatrzaśnięty na dobre :D central się posypał.

Opublikowano

Z kluczyka nie otworzysz?? Ewentualnie złóż oparcie kanapy wyjmij tą plastikową podłogę i szukaj :P.

Ewentualnie zdejmujesz podszybie w komorze silnika, następnie zdejmujesz plastikową pokrywę komputera [po stronie kierowcy przykręcona śrubami torx] i szukasz 17-pinowej czerwonej wtyczki [7 wtyczek koło siebie, 4 do góry, 3 na dole, interesuje nas 3 górna], w niej szukasz pinu 1 [przewód żółto/purpurowy] i 2 [przewód biało zielony] i na nich mierzysz opór.

Dalej nie podałeś stanu paliwa w baku, a jest to dość ważna informacja ;).

Opublikowano

Andru piekne zdjęcie,jak tam nie masz demon to coś pomodzili i na pewno nie jest jak powinno być

Opublikowano
  • Autor

Dzięki wielkie and016, paliwa zalane 3/4 baku.

Niestety podłogi nie ściągnę bez otwierania tej klapy :( a z kluczyka tak samo nie otwiera się.

Krzysiek możesz jaśniej ? demon ? :D co pomodzili ?

Opublikowano

powinieneś wyjąć to bez problemu bez potrzeby otwierania tylnej klapy, w sedanie bez problemu można zdając tą osłonę co przykrywa Koło zapasowe i kawałek konstrukcji i dekiel od pompy

Opublikowano

demo zawsze możesz spróbować pomierzyć to na wtyczce wedle sposobu który podałem w poście #66

Opublikowano
  • Autor

Właśnie koło mogę odkręcić ale dalej ten plastik nie, ale jutro sie tym pobawie i zobacze dokładnie, jesli juz nie dojde to wtedy pobawie sie tym sposobem o którym mówisz pod maską.

Swoją drogą w jakiej pozycji ma być kluczyk w tylniej klapie jeśli jest otwarta ? wystarczy tylko odpowiednio ustawić pozycję czy trzeba tym kluczykiem jeszcze przekręcić mocniej ? bo u mnie w lewo czuje opór , lecz za bardzo nie chce bo się jeszcze kluczyk złamie.

Opublikowano

Kluczyk obraca się o 90*, u mnie chodzi bardzo lekko i nie czuć kiedy otworzy zamek, po prostu klapa zostaje zwolniona, żadnego dodatkowego oporu nie ma.

Opublikowano
  • Autor

czyli zamek pewnie w klapie skończył się też.

===

jak już dojdę do tej pompy, to mogę sprawdzić napięcie bez zapłonu ? bo teraz nie chce niczego skopać, bo mam silnik cały rozebrany i czasami zacznie mi pompować paliwem czy coś, a tego chciałbym rzecz jasna uniknąć.

Opublikowano

Nie sprawdzasz napięcia a opór, i oczywiście że bez zapłonu ;). Z resztą nie sprawdzasz na wtyczce idącej od strony samochodu lecz na wtyczce od czujnika.

Opublikowano
  • Autor

Fakt, dzięki.

Opublikowano

W Audi A4 B6 Avant cała pompa znajduje się pod podłogą bagażnika. Trzeba wyciągnąć osłonę podłogi (koła zapasowego) wystarczy szarpnąć w stronę klapy bagażnika (oczywiście musi być otwarta), następnie odkręcamy wszystkie mocowania siatki, następnie demontujemy boczki bagażnika ( ja demontowałem dwa bo sprawdzałem przy okazji antenę i ściągamy właściwą osłonę podłogi (korytko). Teraz widzimy upragnioną klapkę (dekiel) i po odkręceniu ukaże nam się tak bardzo poszukiwana pompa paliwa ze wszystkimi szykanami ( jedna kostka elektryczna i dwa przewody paliwowe). Dmuchnij sprężonym powietrzem aby wydmuchać cały syf . Kostkę wypinamy jak wszystkie kostki w Audi (naciskamy na blokadę dociskamy do oporu i wyciągamy), następnie przewody które mają sprytne mocowanie (należy na dole mocowania wcisnąć takie zabezpieczenie następnie docisnąć i przewód ciągniemy do góry ) tak samo z drugim. teraz sprawdź w jakim położeni jest przykręcona cała pompa (ja mam fabryczny ślad) i odkręcamy dużą nakrętkę (dekiel). Ja użyłem dwa młotki i kawałek dętki założony na mniejszy młotek. Teraz wyciągasz właściwą pompę (trochę kombinacji) i zapamiętaj jak wychodziła przyda się przy montażu z powrotem. To chyba wszystko. Powodzenia.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki serdecznie, jak tak piszesz jeszcze w szczegółach, poradź jak otworzyć tylną klapę :)

Może jakoś ze środka ??

Opublikowano

drzwi się otwierają jeśli tak to składasz tylną kanapę i poprzez bagażnik otwierasz schowek trójkąta ostrzegawczego i szukasz czerwonego plastikowego kółka, ciągniesz z kółko i klapa otwarta.

Opublikowano
  • Autor

Niestety nie znalazłem żadnego czerwonego kołka. ale jakoś odkręciłem przód klapy plastikowy śrubki torxy potem brutalnie wyrwałem z kołków plastikowych , pociągnęłem ręką linkę i się jakoś odziwo otworzyła, i zaraz zabralem sie za podłogę.. szkoda gadać. ktoś tu pisał że wystarczy do tyłu pociągnąć. Yhy :D nie umie ;d wszystkie boki zewnętrzne i belkę z tyłu musialem odkrecic i potem dopiero podłoge szlo sciagnac. doszedłem w koncu do klapki ze smokiem, kostki wypiałem. podpowiedzcie mi tu jeszcze szybko (bo zaraz ciemno) na co ustawic swoj przyrzad.. na Ohmy ale na ile ?

Mam taki o to przyrządzik http://imgupload.pl/images/61219860196631491179.png i co i na ile ustawić i pomierzyć ??

---------- Post dopisany at 21:39 ---------- Poprzedni post napisany at 21:01 ----------

118 wskazało mi na ustawieniu na 2K