Qattros Opublikowano 3 Września 2008 Opublikowano 3 Września 2008 Witam,mam problem,który trudno zlokalizować.Podczas wchodzenia w zakręty coś chuczy,myślałem że są to łożyska ale mechanik sprawdził i okazało się że są OK.Czekam na jakieś porady,może ktoś się z tym już spotkał?
Koleś Opublikowano 3 Września 2008 Opublikowano 3 Września 2008 może lepiej sprawdz te łożyska sam może mechanik sie nie znał, a jak nie to ja bym terz obstawiał coś z oponami (zbierzność, rozbieżność lub może coś w tym stylu)
alex181266 Opublikowano 3 Września 2008 Opublikowano 3 Września 2008 pytanie: -czy jadąc po prostej jest cisza? -huczy jak skręcasz w lewo czy w prawo? U mnie jadąc po prostej był niewielki hałas, ale w prawych zakrętach to już mocno furczało w lewych cichutko. Wymieniłem łożysko w lewym tylnym i teraz
Koleś Opublikowano 3 Września 2008 Opublikowano 3 Września 2008 trzeba jeszcze raz dobrze sprawdzić łożyska
24sylwek Opublikowano 4 Września 2008 Opublikowano 4 Września 2008 załozyłem opony 215\40 i tez mi szumią nawet na prostej jak mialem 195 to szumów nie bylo.to proponuje sprawdzic również opony
Qattros Opublikowano 4 Września 2008 Autor Opublikowano 4 Września 2008 Witam,sytuacja wygląda tak jak opisuje to ''Alex181266'',czy jest jakaś inna możliwość sprawdzenia łożysk oprócz podniesienia auta i pokręcenia kołami?
Kosa-00 Opublikowano 4 Września 2008 Opublikowano 4 Września 2008 jeśli przy skręcie w jedną strone chuczy to na bank łożyska zaczyna chuczeć jak dostaje obciążenia ,ale jak podniusł to też powinien to usłyszeć jesli jest cisza to sprawdz zbieżność łącznie z kątami
Qattros Opublikowano 4 Września 2008 Autor Opublikowano 4 Września 2008 No właśnie,problem w tym że jak podniósł auto i pokręcił kołami to nic nie słychać.Chyba zaczne od zbieżności
Rekomendowane odpowiedzi