Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wysoki przód - zawieszenie 1ba to normalne ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej

Moja audiowka strasznie wysoko siedzi z przodu , mam ja od 2 miesięcy nie znam przeszłości auta co do zawieszenia, na nalepce w kole zapasowym jest że zawias 1ba ale przód jest strasznie wysoko i szczerze to nie spotkałem chyba audi z takim wysokim przodem , macie zdjęcie i powiedzcie czy to normalne :

http://i60.tinypic.com/23qzaxt.jpg

Dzięki za Wasze sugestie :)

Opublikowano

Mialem podobnie gdy kupilem auto i zalozylem 17 cali. Przod wyl do gory strasznie, problemem okazaly sie zle dobrane sprezyny, mailem wsadzone od 2.8 benzyny a mam u siebie malutkiego 1.9 ajm. Po zdemontowaniu calej kolumny okazalo sie nawet ze byl problem sciagnac springi z amorow. Nie wiem jak moze byc u ciebie ale sprawdz kropki na springach i poszukaj do jakiego silnika sa przeznaczone

Opublikowano
  • Autor

myślę że u mnie też może być taki problem jak u Ciebie czyli ktoś włożył źle sprezynki, o jakie kropki chodzi i gdzie ich dokładnie szukać ?

Opublikowano

o takie kropki chodzi jak na foto

http://hepos.strefa.pl/Passat/sprezyna.jpg

zdjęcie zapożyczone z sieci, ściągnij koło oczyść zwoje a musisz miec oznaczenie, badz jakis napis w przypadku zamienników. będziesz miał kropki to szukaj w necie oznaczeń, a jak nei to wrzuć tutaj to coś pomyślimy.

Opublikowano

Na 99 % masz inne sprężyny. Poszukaj dedykowanych pod twój silnik i wymień z tym,ze jeśli przód to i od razu musisz wymieniać tył bo pewnie d*pa też wysoko siedzi jak w serii u każdego.

Opublikowano
  • Autor

Właśnie będę chciał włożyć 1be tylko teraz nie wiem bo jeżeli kupię same springi a amorki zostawię te które są to będzie to hulac czy trzeba osobno dokupić jakieś inne amorki ? Jak wygląda sprawa ze zmiana samych springow ?

---------- Post dopisany at 09:19 ---------- Poprzedni post napisany at 08:22 ----------

Ok znalazłem oznakowanie sprezyn, a wiec :

przód - różowy, pomarańczowy , pomarańczowy

tył - srebrny, zielony

Opublikowano

Amortyzatory podejdą pod sprężyny. Ja na twoim miejscu poszukał bym jakiś do twojej klasy wagowej auta i silnika i kupił - 40 mm na przód i tył. Wymiana nie jest aż tak skomplikowana tylko czasochłonna. Wszystko zależy jak pójdzie Ci z odkręceniem śrub i czy bd chciały iść. U mnie seryjnie od nowości nic nie było wymieniane i miałem problem ze śrubami.

Opublikowano
  • Autor

A ma ktoś zdjęcie że swoim setupem 1be + felgi 17/18 ? Bo ciekawi mnie to jak wygląda autko z czymś takim.

Opublikowano
hej

Moja audiowka strasznie wysoko siedzi z przodu , mam ja od 2 miesięcy nie znam przeszłości auta co do zawieszenia, na nalepce w kole zapasowym jest że zawias 1ba ale przód jest strasznie wysoko i szczerze to nie spotkałem chyba audi z takim wysokim przodem , macie zdjęcie i powiedzcie czy to normalne :

http://i60.tinypic.com/23qzaxt.jpg

Dzięki za Wasze sugestie :)

wez to wymien bo jest koza . partyzancko mozesz sobie obciac 2 zwoje i bedziesz mial 1be :wink:

Opublikowano

Koza to fakt ale i to nie trzyma sie drogi zbytnio u mnie jest 1 BA i spręrzyny mają oznaczenie na przodzie 1 kropka biała 2 żółte,na tyle 1 kropka zielona 1 biała.

Opublikowano
  • Autor

Jak kupię 1be i będę chciał wymienić amortyzatory to normalnie dobierać czy wkładać jakieś inne typu z mniejszym skokiem (sportowe) ? Bo jeszcze to mnie zastanawia .

Opublikowano

Jesli chcesz 17" to 1be wystarczy a jak chcesz juz zalozyc 18" to musi byc wieksza gleba niz 1be bo auto znow bedzie wysoko stało :wink:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ori amortyzatory czarne albo czerwone sachsa najlepiej z ori zawieszenia bym proponował zamontować.

• 2 lata później...
Opublikowano

Na 99 % masz inne sprężyny. Poszukaj dedykowanych pod twój silnik i wymień z tym,ze jeśli przód to i od razu musisz wymieniać tył bo pewnie d*pa też wysoko siedzi jak w serii u każdego.

pomogła wymiana ? Mam podobnie jak u Ciebie