karpinxxx Opublikowano 11 Czerwca 2014 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Mam problem z nadmuchem po włączeni klimatyzacji, gdy jest wyłączona klimatyzacja i wentylator na maksa to wieje dobrze/normalnie, ale gdy włączę klimę to silniczki klap się przestawią i zaczyna wiać tak o połowę słabiej chociaż sama praca wentylatora się nie zmienia( cały czas pracuje na maksa ). Wydaję mi się że nagrzewnica klimatyzacji jest zapchana i teraz moje pytanie czy pierwsza chłodniczka w obudowie nagrzewnicy zaraz za wentylatorem to jest od klimatyzacji??? Bardzo bym prosił jakby ktoś miał zdjęcie obudowy nagrzewnicy rozłożonej na pół, żeby mógł zobaczyć jak to wygląda, bo w etce nie przemawia do mnie ten schemat, a i z rozbieraniem jest trochę roboty.
Gość Opublikowano 12 Czerwca 2014 Opublikowano 12 Czerwca 2014 tak ta pierwsza chłodnicza od strony wentylatora to parownik od klimy, a jak przestawisz na wewnętrzną cyrkulację to nie nie odczuwasz różnicy w prędkości nawiewu?
karpinxxx Opublikowano 13 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2014 już wiem klapa pod filtrem przeciwpyłkowym zamyka się jak włączam klimę, jak ją zablokowałem to wtedy nawiew działa dobrze, to normalne, że ona się zamyka? Miałem audi C4 i B4 i tam się nic nie zmieniało po włączeniu klimy...
tomasz_1227 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Witam Czy rozwiązałeś już problem z tą klapą? Mam ten sam problem, że po włączeniu klimy na żadnych ustawieniach praktycznie nic nie dmucha. A na eco jest wszystko w porządku.
karpinxxx Opublikowano 18 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2014 Nie udało mi się rozwiązać problemu, jak włączę eco nic się nie zmienia.
Dev Opublikowano 19 Czerwca 2014 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Na początek zrob nastawy podstawowe klap w nagrzewnicy.
karpinxxx Opublikowano 19 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2014 Już dawno zrobione , żadnych błędów też nie wykazuje
Rekomendowane odpowiedzi